Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin verklaart bijna-crash op tweede F1-testdag

Mazepin verklaart bijna-crash op tweede F1-testdag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas F1-debutant Nikita Mazepin heeft tekst en uitleg gegeven voor het moment dat hij zaterdagochtend met Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi beleefde. De Russische jongeling was aan het testen hoeveel downforce hij zou verliezen achter een andere auto.

Mazepin was zaterdagochtend weer bezig met de voorbereiding op zijn Formule 1-debuut. De coureur reed in totaal 76 ronden en noteerde de zevende tijd . Hij verloor wel bijna de controle over de Haas VF-21 toen hij in de buurt van Alfa Romeo-coureur Giovinazzi kwam. Hij wist een crash ternauwernood te voorkomen. Na afloop van de ochtendsessie vertelde Mazepin dat hij wilde ervaren hoe het zou zijn om dicht achter een andere auto te rijden.

“Het is algemeen bekend dat Formule 1-wagens veel downforce hebben en veel downforce verliezen als ze dicht achter andere auto’s rijden”, zei Mazepin toen hij door Motorsport.com gevraagd werd naar het moment met Giovinazzi. “Met de beperkte tijd en de grote kans dat er veel auto’s voor me zitten wanneer we starten in Bahrein, wilde ik weleens ervaren hoe het verliezen van downforce voelt. En of ik het meegemaakt heb. Ik crashte bijna om eerlijk te zijn, de wind zorgde voor een enorme klap. Het was een heikel momentje, maar wel goed om eens mee te maken. Antonio was bezig met een run op weinig brandstof.. Ik was langzamer en hij haalde me in. Ik wilde er eens achter rijden en ervan leren.”

Het verlies van downforce in het verkeer is een van de grootste uitdagingen voor F1-coureurs en is extremer dan wat Mazepin tot nu toe in de Formule 2 had ervaren. “Het is inderdaad een groot verschil, maar dat is voor mij geen grote verrassing”, aldus Mazepin. “In de Formule 2 heb je ook veel downforce. De wagen is zwaarder. Er zijn wel wat kleine dingen die we kunnen winnen. Maar het is niet nieuw voor me, de races zijn lastiger.” Zie ook:

Wat is het verhaal achter de grote airbox van Alpine? Leclerc hoopvol over nieuwe Ferrari: “Enkele positieve signalen” Verstappen noemt nieuwe Red Bull Formule 1-auto ‘voorspelbaar’ Mercedes: “We liggen behoorlijk achter op eigen testschema” […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin verklaart bijna-crash op tweede F1-testdag