Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin verliest rechtszaak over overname Formule 1-team

Mazepin verliest rechtszaak over overname Formule 1-team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dmitry Mazepin was en is al lange tijd verwikkeld in een rechtszaak met de de curatoren die in 2018 Force India van de ondergang moesten redden. De inboedel van Force India werd verkocht aan een consortium van Lawrence Stroll, die het team omdoopte tot Racing Point .

Mazepin echter had met zijn bedrijf Uralkali ook een bod uitgebracht dat aanzienlijk hoger lag dan wat Stroll bood. In zijn ogen hebben de curatoren van FRP Advisory dus niet gekeken naar wie het beste bod op tafel legde en niet elke bieder dezelfde kansen heeft geboden.

In november werd de zaak uitvoerig besproken en afgelopen dinsdag deed de rechter uitspraak. De zaak werd verworpen, waarbij het voor Mazepin niet hielp dat hij zelf niet bij de uitspraak aanwezig was. Echter, Uralkali heeft laten weten het er niet bij te laten zitten en wil in hoger beroep gaan.

Max Verstappen s dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin verliest rechtszaak over overname Formule 1-team