Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin vindt Formule 1-debuut tot dusver “verrassend intens”

Mazepin vindt Formule 1-debuut tot dusver “verrassend intens”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nikita Mazepin geeft toe dat hij de hectiek die komt kijken bij een Formule 1-debuut ietwat heeft onderschat. De Haas-coureur beleefde tot dusver twee chaotische Grand Prix-weekenden, maar zegt wel veel steun te hebben aan teamgenoot Mick Schumacher.

Samen met Yuki Tsunoda en teamgenoot Mick Schumacher is Nikita Mazepin dit jaar één van de drie debutanten in de koningsklasse van de autosport. Vanwege zijn niet onomstreden gedrag in het verleden lag er al een vergrootglas op de jonge Rus, waarna hij tijdens het openingsweekend in Bahrein met diverse fouten en een vroege crash in de race ook nog eens geen beste indruk maakte. In Imola belandde de Haas -rijder op vrijdag opnieuw in de muur, maar de rest van het weekend ging het beter, waarna Mazepin in een lastige regenrace op zondag ondanks een aanvaring met de WIlliams van Nicholas Latifi voor het eerst de eindstreep haalde. Zie ook:

Latifi was zich lange tijd niet bewust van contact met Mazepin Steiner: “Mazepin moet leren dat de Haas geen Mercedes is”

In de zoektocht naar progressie zegt Mazepin veel steun te hebben aan teamgenoot Mick Schumacher, die net als de Rus zelf ook debuteert in de Formule 1 dit jaar: “We zitten natuurlijk allebei in hetzelfde schuitje”, vertelt Mazepin, die toegeeft dat het leven van een Formule 1-coureur vooralsnog flink afzien is: “Tot dusver is de Formule 1 verrassend intens voor mij. Ik wist natuurlijk wel dat het intens zou zijn, maar de twee kwalificatiesessies in Imola en Bahrein waren nogal hectisch. Daarnaast krijg je minder lang de tijd en gebeurt er ontzettend veel, dus het is een steile leercurve.”

Mazepin ziet het als een flinke opsteker dat hij in Imola de finish heeft gehaald, aangezien hij nog flink wat waardevolle kilometers tekort kwam na zijn vroege uitvalbeurt in Bahrein: “Het is heel belangrijk om te blijven leren. Er is nog veel om aan te werken. Het is een compleet andere klasse dan wat ik gewend ben en ja, dat is veeleisend”, aldus Mazepin, die een betere balans probeert te vinden tussen het zoeken naar rondetijd en het nemen van risico’s: “Ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin vindt Formule 1-debuut tot dusver “verrassend intens”