Het laatste formule 1 nieuws

McLaren-baas: "Formule 1-wereldtitel onrealistisch voor ons"

McLaren-baas: “Formule 1-wereldtitel onrealistisch voor ons”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zak Brown zwaait al enkele jaren de scepter bij McLaren . Hij zag hoe zijn team in de laatste Grand Prix van 2020 de derde plaats veiligstelde in het WK. Hij hoopt dat men met de nieuwe MCL35M opnieuw sterk voor de dag zal komen, maar gelooft niet dat men het gat naar Mercedes kan dichten en dat zijn team echt kans maakt op de wereldtitel.

“Het veld zit heel dichtbij elkaar”, zo begint Brown in gesprek met diverse media, waaronder RacingNews365 . “Ik denk dat een gooi naar het kampioenschap te hoog gegrepen is, zeker gezien de onze huidige ontwikkelingen. Ik denk dat we alleen maar kunnen hopen dat we het gat naar Mercedes dichten en dat moet dan ook het streven zijn. We verwachten dat Mercedes het sterkste team is in 2021.”

Alle verwachtingen en doelen van alle Formule 1 -teams ten spijt, Brown verwacht niet dat het veld flink door elkaar gehusseld zal worden: “Daarvoor zijn de regels te weinig veranderd. Ik verwacht geen grote veranderingen ten opzichte van 2020, los van het feit dat alles wat dichter bij elkaar zal staan.”

“In Abu Dhabi konden we derde, vierde en zelfs nog vijfde worden in de WK-stand en dit jaar zal het nog spannender worden. Het is te spannend om echt een voorspelling te doen.”

Brown verwacht echter wel dat het seizoen wat soepeler zal verlopen, zeker de zaken in relatie tot het Covid19-virus: “We kunnen de zaken nu wat makkelijker uitvoeren, terwijl we vorig jaar nog moesten leren vliegen. We weten nu hoe we te werk moeten gaan in tijden van corona.”

“We zetten erop in te beginnen zoals we vorig seizoen eindigden. Hier in de fabriek dragen we allemaal mondkapjes en passen we social distancing zoveel mogelijk toe. Het wordt makkelijker om te protocollen te volgen en om in te schatten wat wel werkt en wat niet. We hopen natuurlijk allemaal dat de zaken gedurende het seizoen wat meer versoepelen en mijn geloof is dat dat ook kan gebeuren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren-baas: “Formule 1-wereldtitel onrealistisch voor ons”