Het laatste formule 1 nieuws

McLaren-CEO Brown prijst 'beste teambaas in Formule 1'

McLaren-CEO Brown prijst ‘beste teambaas in Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren heeft dit seizoen met Lando Norris en Daniel Ricciardo twee uitstekende coureurs in huis. Het team staat als een huis en dat was in de openingsrace al goed te merken. McLaren -CEO Zak Brown geeft Andreas Seidl daarvoor de credits.

Brown stelde in 2019 teambaas Seidl aan om het team verder vorm te geven en McLaren daarmee hogerop te brengen. Dat deed Seidl de afgelopen jaren zeer succesvol, want het team is voorlopig een goede subtopper op het circuit. Waar Norris in Bahrein de vierde plaats bemachtigde, lukte het Ricciardo om op plek zeven te eindigen. Duidelijke taakverdeling bij McLaren

Volgens de CEO weet iedereen binnen McLaren vooral zijn eigen krachten en taken, waardoor een goede communicatie plaatsvindt. “Ik denk dat de structuur die we hebben bij McLaren buitengewoon goed voor ons werkt” , stelt Brown in gesprek met Motorsport.com . Hij noemt Seidl zelfs de beste teambaas in de Formule 1 . “Andreas en ik hebben een uitstekende werkrelatie. Ik denk dat het heel duidelijk is wat mijn rol is en wat Andreas rol is, zowel voor ons als voor het team.”

Brown weet daarom dat hij op Seidl kan vertrouwen. “Ik weet niet hoe ik een F1-team moet leiden, het is niet mijn competentie. Dat is waar Andreas geweldig in is. Het is dus mijn taak om hem de vrijheid, de steun en de financiële middelen te geven zodat hij zijn ding kan doen. Andreas heeft dus de volledige bevoegdheid om het Formule 1-team naar eigen inzicht te leiden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren-CEO Brown prijst ‘beste teambaas in Formule 1’