Het laatste formule 1 nieuws

McLaren-duo neemt afscheid op hilarische, maar mooie manier

McLaren-duo neemt afscheid op hilarische, maar mooie manier

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Abu Dhabi was voor meerdere coureur een moment van afscheid. Sommigen sluiten hun Formule 1-hoofdstuk helemaal af, terwijl anderen hun carrière voortzetten bij een ander team. Dit laatste geldt voor Carlos Sainz , die samen met Lando Norris gepast afscheid neemt.

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat Sainz volgend jaar naast Charles Leclerc rijdt bij Ferrari . Een grote stap voor de Spanjaard, maar het betekent wel dat hij zijn buddy bij McLaren gedag moet zwaaien. Hij en Norris zijn de afgelopen twee jaar hele goede vrienden geworden en haalden regelmatig kattenkwaad uit. Het leverde hilarische momenten op en het is dan ook wel zo gepast om op eenzelfde manier afscheid te nemen, van zowel elkaar als van de fans. Dat deed het duo dan ook, na afloop van de GP van Abu Dhabi, waar McLaren een derde plek in het constructeurskampioenschap behaalde. Het begon al met een boordradio direct na de race. De radio’s van Sainz en Norris waren met elkaar verbonden, dus konden ze elkaar even spreken. De Brit bedankt zijn inmiddels voormalig teamgenoot voor alle dingen die hij hem geleerd heeft. De Spanjaard reageert daarop door te roepen “Vamos!”, waardoor Norris in lachen uitbarst. De twee praten even met elkaar en bedanken elkaar voor alles. Daarna hebben ze samen nog een video opgenomen om de McLaren-fans te bedanken. Beide zijn hieronder te bekijken.

Sainz rijdt volgend seizoen dus bij Ferrari samen met Leclerc. Hij laat Norris echter niet met lege handen achter, want niemand minder dan Daniel Ricciardo maakt de overstap naar McLaren. De Australiër en de Brit kunnen het erg goed met elkaar vinden, dus zullen er ook genoeg hilarische momenten ontstaan tussen dit nieuwe rijdersduo.

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren-duo neemt afscheid op hilarische, maar mooie manier