Het laatste formule 1 nieuws

McLaren: Gat met Mercedes en Red Bull lijkt groter dan het is

McLaren: Gat met Mercedes en Red Bull lijkt groter dan het is

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren staat na drie races in het Formule 1-kampioenschap op dezelfde positie als waar het vorig jaar eindigde: op de derde plaats achter Mercedes en Red Bull. Toch is het verschil tussen de twee topteams en de stal uit Woking zo op het oog dit seizoen groter dan vorig jaar.

Ter vergelijking: waar de best geklasseerde McLaren (Carlos Sainz) tijdens de Grand Prix van Portugal van 2020 nog op zo’n twintig seconden achter racewinnaar Lewis Hamilton finishte, bedroeg dat verschil afgelopen zondag (tussen de racewinnaar en Lando Norris op P5) maar liefst vijftig seconden.

Dat beeld is echter vertekenend, verklaart Seidl. Volgens hem is McLaren wel degelijk dichter bij gekomen aan Mercedes en Red Bull, maar was het verschil in Portugal zo groot omdat de twee topteams elkaar dit jaar veel meer opjagen en het dus minder vaak rustig aan kunnen doen. “Over het algemeen vind ik het bemoedigend om te zien dat we zaterdag en zondag weer een stap dichter bij de Red Bulls en de Mercedessen zijn gekomen. Als Lewis [Hamilton] en Max [Verstappen] vorig jaar tot de laatste ronde voluit zouden zijn gegaan – wat niet vaak gebeurde, Mercedes kon regelmatig rustig naar de finish rijden – dan zouden ze ons op een ronde hebben gezet.”

Zo bekeken, is de vijftig seconden achterstand die Norris afgelopen zondag op de finish op Hamilton had, juist een flink stap vooruit, vindt Seidl. “Als je het van die kant bekijkt dan zijn we er opnieuw in geslaagd om een goede sprong voorwaarts te maken, zeker als je de onderlinge rondetijden in ogenschouw neemt.” Lees ook:

McLaren-duo verwacht sterke lijn voort te zetten in Spanje McLaren: Erg moedig van Red Bull om eigen motorproject op te zetten

Toch is McLaren, dat dit jaar voor het eerst in het hybride tijdperk gebruik maakt van de krachtige Mercedes-krachtbron, nog lang niet daar waar het zijn wil, vervolgt Seidl. “We weten dat we nog steeds hard moeten blijven werken. We moeten nog grote stappen maken om op de baan met die jongens [Mercedes en Red Bull] te kunnen vechten. Dat is niet iets wat van de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren: Gat met Mercedes en Red Bull lijkt groter dan het is