Het laatste formule 1 nieuws

McLaren heeft stoeltje Ricciardo aangepast na shakedown op Silverstone

McLaren heeft stoeltje Ricciardo aangepast na shakedown op Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Stoeltje Ricciardo Het Formule 1-team van McLaren heeft het stoeltje van Daniel Ricciardo aan moeten passen na de recente shakedown op het circuit van Silverstone. De goedlachse coureur bleek namelijk niet goed in zijn zitje te passen.

De Britse grootmacht stormt in hoog tempo af op aankomend seizoen. McLaren was het eerste team dat het doek van de nieuwe wagen trok en heeft inmiddels in het kader van een filmdag de MCL35M deze week getest op Silverstone. Zowel Lando Norris als Daniel Ricciardo mochten beiden 100 kilometer verrijden. Zoals wel vaker regende het boven het historische circuit, maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop sprak Ricciardo over een succesvol verlopen shakedown.

Artikel gaat verder onder video Wel was er één probleempje. De man uit Perth bleek namelijk niet lekker in zijn stoeltje te passen. McLaren moest hierdoor de benodigde aanpassingen doorvoeren. Volgens Ricciardo zelf is het echter niet gek dat zoiets niet meteen raak is: “Het is vrij normaal dat het in eerste instantie niet direct lukt,” laat hij weten tegenover verschillende media. “Ik heb brede heupen. Het was de eerste versie van mijn zitje en McLaren dacht dat het met de afmetingen die ze in gedachten hadden wel zou gaan.” Daniel Ricciardo tijdens de shakedown op Silverstone. Het bleek echter niet te kunnen. “Gelukkig lag het vooral aan het stoeltje zelf en niet aan de cockpit,” vervolgt Ricciardo. Hij legt uit dat het probleem al met al vrij snel weer verholpen was. “De monocoque zelf was niet te smal. We hebben het stoeltje aangepast en nu pas ik gewoon in de auto. Geen probleem,” klinkt het met een brede glimlach.

Vraag Gaat Ricciardo het goed doen bij McLaren?

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren heeft stoeltje Ricciardo aangepast na shakedown op Silverstone