Het laatste formule 1 nieuws

McLaren: 'Norris kan zich tussen Mercedes en Red Bull nestelen'

McLaren: ‘Norris kan zich tussen Mercedes en Red Bull nestelen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met een vierde plaats in Bahrein, een derde plaats in Imola en een vijfde plaats in Portugal is Lando Norris zeer voortvarend aan het Formule 1-seizoen begonnen. De jonge Brit, bezig aan zijn derde seizoen in de koningsklasse van de autosport, maakt tot op heden een verpletterende indruk in zijn McLaren MCL35M, waarmee hij zijn tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna zijn tweede F1-podium uit zijn loopbaan veroverde.

Andreas Seidl, de teambaas van Norris, is logischerwijs enthousiast over de jongeling. “In Portugal ging hij verder waar hij de eerste races was gebleven. Hij is een met zijn wagen en het team en staat er wanneer het telt. Ook in Portugal was hij briljant en maakte hij prachtige inhaalacties. Hij had op elk gegeven moment de race helemaal onder controle.”

Het lijkt er echter niet op dat McLaren een auto heeft die in staat is om het gevecht met Red Bull en Mercedes aan te gaan, maar toch houdt Norris na drie races zowel Valtteri Bottas als Sergio Perez achter zich in het klassement. Volgens Seidl is het daarom niet onmogelijk dat zijn jongste coureur ook aan het einde van het seizoen nog tussen de Red Bull- en Mercedes-coureurs staat in de tussenstand.

“Die kans is altijd aanwezig”, zo vertelt de Duitser desgevraagd in gesprek met onder meer RacingNews365 . “Tenminste, als wij samen als team met Lando week in, week uit blijven presteren. Consistentie is het belangrijkste, samen met het blijven presteren natuurlijk, want alleen zo kunnen we Red Bull en Mercedes op papier blijven verslaan. De realiteit is natuurlijk dat zij sneller zijn dan wij.”

“Maar”, zo vervolgt hij. “Als we de wagen blijven upgraden en als Lando blijft doen wat hij de eerste drie races deed, dan zullen we uiteindelijk de druk op de jongens voor ons opvoeren en zullen er zich kansen voordoen om tijdens enkele races voor hen op de baan te finishen. We moeten wel realistisch blijven natuurlijk. Als zij elk weekend hun zaken op rolletjes hebben, dan moeten we echter accepteren dat we nog niet helemaal op hun niveau zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren: ‘Norris kan zich tussen Mercedes en Red Bull nestelen’