Het laatste formule 1 nieuws

McLaren onthult speciale kleurstelling voor GP Monaco

McLaren onthult speciale kleurstelling voor GP Monaco

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren rijdt komend weekend tijdens de Grand Prix van Monaco met een speciale eenmalige livery. Als onderdeel van de overeenkomst met brandstofleverancier Gulf Oil zullen de MCL35M-bolides van Daniel Ricciardo en Lando Norris worden voorzien van een blauw-oranje kleurstelling.

McLaren trekt de eenmalige kleurstelling door in de race-overalls, helmen en uitrusting van de coureurs en het team. De actie onderstreept de lange samenwerking tussen de oliemaatschappij en het Formule 1-team die vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen.

Lando Norris zag de kleurstelling eerder deze week voor het eerst en is onder de indruk. De Engelsman is er van overtuigd dat de MCL35M zal opvallen in de straten van Monaco. “Ik denk dat iedereen het erover eens is dat het verreweg de mooiste auto op de grid zal zijn”, aldus Norris. “Ik heb tegen Zak [Brown] gezegd dat het er zelfs beter uitziet dan onze huidige livery. Maar daarvan was hij dan weer niet erg overtuigd.” Ook Daniel Ricciardo kreeg de kleurstelling al te zien. “Ik vind het uiteraard geweldig. Het is cool! Ik bedoel, ik had niet nog een reden nodig om opgewonden te raken voor Monaco. Dus ik moet mezelf in bedwang houden, energie sparen voor volgend weekend. Maar het is echt geweldig.”

Het iconische logo van Gulf is sinds vorig seizoen te zien op de wagens en race-overalls van McLaren en het idee voor een volledige livery werd ingegeven door de wens van fans om iets extra’s te doen. Mike Jones, CEO van Gulf Oil International, legt uit: “Toen we vorig jaar de lancering deden, waren de reacties van de fans ongelofelijk. Er waren fans die hun eigen ontwerp hadden gemaakt en ons benaderden met de vraag: ‘Waarom doen jullie dit niet?’ Dus Zak Brown en ik zijn gaan nadenken over de geschiedenis van Gulf en McLaren, om te kijken wat we kunnen doen, en van daaruit heeft het zich ontwikkelde.”

De reglementen van de FIA bepalen dat F1-wagens bij elke race in ‘substantieel dezelfde kleurstelling’ verschijnen, dus McLaren heeft toestemming moeten vragen voor de eenmalige overstap. Volgens McLaren CEO Brown was het geen enkel probleem om groen licht te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren onthult speciale kleurstelling voor GP Monaco