Het laatste formule 1 nieuws

McLaren onthult verbluffende Gulf-livery voor de Grand Prix van Monaco

McLaren onthult verbluffende Gulf-livery voor de Grand Prix van Monaco

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Gulf Oil International in juli 2020 verwelkomd werd als de strategisch partner van McLaren werd er nieuw leven geblazen in een relatie die dateert uit 1968, de tijd van de oprichter van het team: Bruce McLaren. Het team van McLaren heeft daarom een verbluffende eenmalige livery in de iconische Gulf-kleuren onthuld, die door het team gebruikt zal worden tijdens de aanstaande Grand Prix van Monaco .

Tijdens het weekend in Monaco zullen de auto’s van Lando Norris en Daniel Ricciardo het kenmerkende blauwe en oranje design dragen dat ook op de #41 McLaren F1 GTR Longtail zat, tijdens de 24 uur van Le Mans in 1977. Beide coureurs zullen ook een helm met een ‘op maat gemaakt retro-designs’ gaan dragen. Deze zullen vervolgens verloot worden om geld in te zamelen voor Mind, de partner van het team die zich inzet voor de mentale gezondheid van de mens.

Artikel gaat verder onder video Zak Brown verheugd over ‘iconische kleurstelling’ livery

McLaren Racing CEO Zak Brown zei hierover: “Dit zal het eerbetoon van McLaren zijn aan het gevierde raceauto-ontwerp van Gulf. We zijn enorme fans van het moedige en gedurfde ontwerp. De opvallende Gulf-blauwe kleur is één van de meest geliefde kleurstellingen in de racerij, een stukje cultuur dat verder gaat dan de wereld van de motorsport.”

“Ontwerp is altijd een belangrijke pijler geweest voor McLaren – dat zie je in alles wat we doen. Van onze terugkeer naar de papaja-kleur tot het McLaren Technology Center, ons prachtige hoofdkantoor. Als team zijn we verheugd om dit te kunnen laten zien en samen onze trots samenwerking met Gulf in Monaco te vieren”, vertelt hij. “Het Gulf-thema zal zich uitstrekken over de social media-platformen van het team. Het personeel zal een eenmalige team-kit gaan dragen.” Gulf Oil trots op relatie met McLaren

Gulf Oil CEO Mike Jones voegde daaraan toe: “De relatie tussen Gulf en McLaren dateert uit 1968 en is één van de meest succesvolle partnerschappen in de autosport. We zijn ongelooflijk blij dat we tijdens de Grand Prix van Monaco, het meest spectaculaire en stijlvolle evenement op de Formule 1-kalender, een eer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren onthult verbluffende Gulf-livery voor de Grand Prix van Monaco