Het laatste formule 1 nieuws

McLaren opgelucht: 'Er was inderdaad een groot risico'

McLaren opgelucht: ‘Er was inderdaad een groot risico’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Monaco kende een verrassend podium. Waar Formule 1 -kenners de eerste plaats van Max Verstappen nog wel zagen aankomen, waren de prestaties van Carlos Sainz en Lando Norris uitstekend te noemen.

De McLaren -coureur reed wederom een ijzersterke race en behaalde de derde eindpositie. Het team zag deze prestatie van tevoren niet aankomen. “We hadden zeker niet verwacht dat we qua tempo zo dicht bij Mercedes, Red Bull en ook Ferrari konden zitten”, vertelt Andreas Seidl in gesprek met Motorsport.com . “We hebben sinds het begin van het seizoen, en in de eerste races, steeds gezien dat we het moeilijk hadden in de lage snelheidssecties, dus dat was echt bemoedigend om afgelopen weekend te zien.”

De teambaas van McLaren ziet dat McLaren samen met Ferrari voor de derde positie in het wereldkampioenschap vecht. “Voor het kampioenschap was de manier waarop de race verliep duidelijk een goede uitkomst voor ons, want gezien het sterke tempo dat Ferrari op donderdag en ook op zaterdag had, was er inderdaad een groot risico om veel punten aan hen te verliezen.” Teleurstellende prestatie Ricciardo

Zijn teamgenoot Daniël Ricciardo deed het een stuk minder in Monaco. Waar hij tijdens de vrije trainingen en in de kwalificatie al liet zien dat hij het moeilijk had, viel de race eveneens tegen. De Australiër kwam niet verder dan een twaalfde plaats.

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren opgelucht: ‘Er was inderdaad een groot risico’