Het laatste formule 1 nieuws

McLaren presenteert Formule 1-bolide op 15 februari

McLaren presenteert Formule 1-bolide op 15 februari

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van McLaren presenteert op maandag 15 februari de nieuwe bolide voor het komende seizoen. De Britse renstal doet dat op het hoofdkantoor in Woking. De coureurs Lando Norris en nieuweling Daniel Ricciardo, overgekomen van Renault als vervanger van Carlos Sainz, trekken daar het laken van de MCL35M, zoals de bolide voor 2021 heet.

McLaren heeft de afgelopen jaren weer de aansluiting gevonden met de subtop in de Formule 1. De renstal eindigde vorig jaar als derde in het WK voor constructeurs. Norris en Sainz reden 202 punten bij elkaar. Alleen Mercedes en Red Bull scoorden beter.

De Spaanse coureur Sainz is overgestapt naar Ferrari, waar hij de plek overneemt van Sebastian Vettel. De Brit Norris (21) heeft bij McLaren gezelschap gekregen van de ervaren Australiër Ricciardo (31).

McLaren is na Alfa Romeo het tweede team dat de presentatie van de nieuwe bolide heeft aangekondigd. De Italiaanse renstal presenteert de auto op 22 februari in de Poolse hoofdstad Warschau.

Het seizoen begint op 28 maart in Bahrein. In eerste instantie zouden Max Verstappen en de andere coureurs een week eerder al in Australië racen, maar die GP is als gevolg van de coronaperikelen uitgesteld.

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren presenteert Formule 1-bolide op 15 februari