Het laatste formule 1 nieuws

McLaren staat achter protest tegen Racing Point: "We willen duidelijkheid van de FIA en de Formule 1"

McLaren staat achter protest tegen Racing Point: “We willen duidelijkheid van de FIA en de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren-teambaas Andreas Seidl zegt dat hij Renault steunt in het protest tegen de auto’s van Racing Point die wel erg veel op de Mercedes W10 van vorig jaar lijkt. Toch denkt de Duitser dat het Franse Formule 1-team weinig kans maakt en dat de stewards de RP20 als legaal zullen bestempelen. “Als McLaren zijnde zijn we niet op de hoogte van alle details in het protest van Renault”, zegt Seidl in gesprek met RaceFans. “Door de manier waarop Racing Point over het kopieerwerk praat, zou het verrassend zijn als er iets aan gedaan wordt. Ze zullen wel de randjes van de regels opgezocht hebben.”

Het protest richt zich volgens de McLaren-teambaas met name op de verduidelijking van de regels. “Alle verduidelijking op dit gebied is welkom. Dit protest is de sleutel voor meer duidelijkheid vanuit de FIA en de Formule 1 en welke richting ze in de toekomst met de Formule 1 heen willen gaan. Willen ze dat de Formule 1 eindigt als een kopieerkampioenschap met twee of drie constructeurs? Of dat er meer auto’s van één en dezelfde constructeur op de baan rondrijden? Dat is volgens ons de verkeerde richting en ook totaal niet duurzaam.”

Het protest van Renault richt zich op de ‘brake ducts’ van de Racing Point-auto. “Nogmaals, we kennen de details niet. Het is pure speculatie als ik daar iets op ga zeggen. We ondersteunen het initiatief van Renault, omdat we op deze manier meer duidelijkheid gaan krijgen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren staat achter protest tegen Racing Point: “We willen duidelijkheid van de FIA en de Formule 1”