Het laatste formule 1 nieuws

McLaren van plan om O'Ward in te zetten tijdens vrije trainingen

McLaren van plan om O’Ward in te zetten tijdens vrije trainingen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van McLaren is van plan om IndyCar-coureur Patricio O’Ward komend seizoen een aantal eerste vrije trainingen te laten rijden. De Mexicaan liet afgelopen december al blijken dat hij aardig goed kan sturen toen hij tijdens de ‘young driver test’ in Abu Dhabi voor het eerst plaatsnam in een Formule 1-bolide. De grote baas van McLaren, Zak Brown verzekerde de 21-jarige Mexicaan al van tijd in de wagen als hij zijn eerste IndyCar race wist te winnen. Hij won zijn eerste race afgelopen seizoen in mei toen hij als snelste uit de bus kwam op de Texas Motor Speedway. Daar bleef het niet bij want ‘Pato’ wist enkele weken later weer te winnen, ditmaal in de straten van Detroit.

Na zes lange maanden wachten op een rit in de McLaren MCL35M was het dan zover voor de geboren Mexicaan. Na afloop van de test in Abu Dhabi omschreef hij het als “gek en geweldig in het kwadraat.”

Ook vertelde hij dat het zijn doel is om binnen twee seizoenen de Formule 1 te halen. “Ik zal alles doen om dit te bereiken, Formule 1 is de top van de top.” O’Ward heeft een duidelijk toekomstbeeld en ook Zak Brown laat de deur op een kiertje. “Hij heeft alles gedaan wat aan hem vroegen, voor de eerste keer in een Formule 1-wagen deed hij het fantastisch.”, zo vertelde Brown aan het Amerikaanse RACER magazine.
McLaren wilt nu gaan uitzoeken of de Mexicaan het team voldoende kan voorzien van feedback. De volgende stap voor de IndyCar-coureur is in actie komen tijdens een grand prix. Zak Brown is van plan om O’Ward in 2022 een aantal keren in te zetten in het uur durende eerste vrije training.

!!!KAN GEEN FOTO VINDEN OP SITE MCLAREN!!!

De nieuw gevormde regels van de Formule 1 schrijven ook voor dat teams minimaal in twee vrije trainingen rookies achter het stuur moeten laten kruipen. Hoewel Brown van plan is om O’Ward hiervoor uit te kiezen laat hij de definitieve beslissing over aan teambaas Andreas Seidl.

Maar gelukkig voor O’Ward is ook Seidl te spreken over hem. De meest voor de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren van plan om O’Ward in te zetten tijdens vrije trainingen