Het laatste formule 1 nieuws

McLaren verklaart: 'Het is een ander soort ontwikkeling'

McLaren verklaart: ‘Het is een ander soort ontwikkeling’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 -teams maken zich steeds meer op voor 2022, wanneer grote veranderingen aan de wagens op het programma staan. Ook McLaren is volop bezig met de nieuwe auto, zo vertelt technisch directeur James Key aan Motorsport-total.com .

“Het aantal onderdelen en de vrijheden die we nu hebben, leiden tot vrij hoge ontwikkelingssnelheden in de huidige auto’s”, zo legt hij uit. “Met deze grote gebieden die je hebt in een auto uit de 22-serie, is het een ander soort ontwikkeling. Je moet dus vooral in dit stadium meer met de basisprincipes omgaan en proberen deze grote oppervlakken op de juiste manier te laten werken.”

Het komt volgens Key daarbij aan op details. “Dus ik denk dat het nog even zal duren. Meestal is zo’n jaar behoorlijk productief. We leren nog steeds ontzettend veel, we definiëren onze belangrijkste geometrieën en onze architectuur op dit punt in de jaar om zoveel mogelijk potentieel voor toekomstige ontwikkeling te ontsluiten.” Goed seizoen van McLaren

McLaren is juist bezig met een uitstekend seizoen in de Formule 1. Met Lando Norris heeft de formatie een coureur in huis die goed in vorm is en voorlopig de derde plaats in het wereldkampioenschap bezet. Daniël Ricciardo vinden we terug op de negende positie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren verklaart: ‘Het is een ander soort ontwikkeling’