Het laatste formule 1 nieuws

‘McLaren voelt niks voor overname door Audi, relatie Porsche en Red Bull complex’

‘McLaren voelt niks voor overname door Audi, relatie Porsche en Red Bull complex’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren zou verre van openstaan voor een vermeende overname door Audi, als onderdeel van de gesuggereerde Formule 1-instap van de Volkswagen Group. Ook aan een relatie van Volkswagen-merken Porsche of Audi met Red Bull kleven de nodige haken en ogen.

Dat bericht het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport . Het Duitse medium omschrijft de berichten aangaande een overname van McLaren door Audi als ‘de heetste geruchten in de paddock’, maar ontkracht deze ook gelijk. McLaren zou niet openstaan voor een overname.

De reden daarachter is dat McLaren het momenteel prima voor elkaar lijkt te hebben. Het zit sportief in de lift en de financiële problemen van het begin van de coronacrisis behoren alweer tot het verleden na een lening van de National Bank of Bahrain en verkoop van vijftien procent van de aandelen van McLaren Racing aan MSP Sports Capital.

Lees ook: McLaren deels in handen van Amerikaanse investeerders na verkoop aandelen

McLaren heeft hiermee 317 miljoen euro binnengehaald, terwijl het mogelijk nog een verdere kapitaalinjectie wacht. MSP Sports Capital kan haar belang mogelijk nog uitbreiden tot 33 procent. Tel er de komst van de budgetcap bij op, en het financiële plaatje ziet er een stuk rooskleuriger uit. Teams zijn steeds meer waard

Daarnaast is de waarde van teams flink gestegen door de toenemende populariteit van de Formule 1. Werd Williams (weliswaar inclusief de nodige schulden) medio 2020 nog voor 152 miljoen euro verkocht, daar was de vraagprijs voor Alfa Romeo Sauber in de afgeketste deal met Andretti Autosport dit jaar al 350 miljoen – exclusief verdere garanties.

Lees ook: Michael Andretti: ‘Alfa Romeo-deal klapte niet op geld’

Niemand minder dan McLaren-CEO Zak Brown stelde daarom recentelijk al dat de marktwaarde van (succesvolle) teams door de grens van een miljard zal gaan. Aan mogelijke overnamepogingen van de Volkswagen Group hangt dan ook een flink prijskaartje, bericht Auto, Motor und Sport .
(tekst loopt door onder de foto) McLaren had het financieel zwaar, maar heeft haar schaapjes ogenschijnlijk weer op het droge. Foto: Getty Images. Indien het een eigen team wil kopen, zou het Duitse autoconcern zich volgens de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘McLaren voelt niks voor overname door Audi, relatie Porsche en Red Bull complex’