Het laatste formule 1 nieuws

McLaren vraagt andere teams mee te doen aan ‘throwback livery’ trend

McLaren vraagt andere teams mee te doen aan ‘throwback livery’ trend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het kielzog van de recent gepresenteerde retro Gulf livery waarmee McLaren op de grid van Monaco zal verschijnen, bepleiten coureurs Lando Norris en Daniel Ricciardo alsook McLaren -CEO Zak Brown voor een normalisering van special edition liveries in de Formule 1 .

Daniel Ricciardo spreekt zijn genoegen uit over het idee, wat in NASCAR al de standaard is. “ Ik ben me ervan bewust dat het een extra kostenpost voor het team is, maar dat terzijde, om alles voor een weekend een throwback te laten zijn – niet alleen onze racepakken, maar vrijetijdskleding, tot aan de petjes toe – dat zou cool zijn voor iedereen om mee te doen. Spark it!” , aldus de Australiër tegenover RACER .

Norris is het veelal eens met zijn huidige teamgenoot, en stelt dat de geschiedenis van de Formule 1 genoeg klassieke liveries kent die het waard zijn om op te graven. Norris: “Voor één race, om het een beetje spannender te maken, zou het cool zijn om iedereen zoiets te zien doen. … Veel teams hebben door de jaren heen geweldige en unieke liveries gehad en het zou cool zijn als iedereen met zijn eigen komt.” Spanning bij de fans

Brown, altijd de zakenman, ziet ook een voordeel voor het Formule 1-kijkend publiek, en komt met een aantal mogelijkheden: “Of we het nu doen zoals andere sporten dat doen waar iedereen het op hetzelfde moment doet of wanneer je in je thuisland bent of je hebt een reden of een jubileum. … We willen de fans niet verwarren en onze identiteit verliezen, maar ik denk dat een paar keer per jaar iets speciaals doen, wat opwinding creëert en wat extra betrokkenheid bij de fans.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren vraagt andere teams mee te doen aan ‘throwback livery’ trend