Het laatste formule 1 nieuws

McLaren zag Norris op meerdere vlakken groeien als F1-coureur

McLaren zag Norris op meerdere vlakken groeien als F1-coureur

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren haalde in 2019 een sterke debutant naar de Formule 1 met Lando Norris. De Britse renstal laat nu doorschemeren op welke vlakken de jonge coureur zich in de afgelopen twee seizoenen verder ontwikkeld heeft.

De inmiddels 21-jarige en de renstal heeft hem in de afgelopen twee seizoenen een enorme groei zien doormaken. Hoofd race-operatie Andrea Stella zag Norris vanaf de start indruk maken met zijn snelheid, houding en aanpak. Na een vraag van Motorsport.com noemde hij bovendien een aantal vlakken waarop de coureur zich sinds zijn debuut heeft ontwikkeld.

“Ik denk dat Lando nu een heel sterke racer is”, zei Stella. “Daar wil ik aan toevoegen dat hij af en toe geplaagd werd door technische problemen. Iets wat ik heel prettig vind aan Lando is dat hij niet klaagt. Hij zegt niet ‘ik had deze problemen, ik ben de beste maar dat kon ik door de problemen niet laten zien’. We kunnen dus echt zijn groei als coureur zien, ook wat betreft zijn consistentie, het kunnen rijden van de rondetijden waarop we mikken, het kunnen uitvoeren van een stint van een bepaalde lengte zodat we ons aan de strategie kunnen houden, zijn bandenmanagement enzovoorts. Dat zijn de belangrijkste zaken waarin we hem zagen groeien.”

Bovendien is Norris volgens Stella nu beter in staat om onderscheid te maken tussen zaken die hij als coureur beter had moeten doen en op welke vlakken de auto tekortschiet. “Hij is zich bewuster van zichzelf en de auto. Door zijn natuurlijke eerlijkheid zei Lando aanvankelijk vaak ‘ik presteer niet goed genoeg, in deze bocht ben ik niet zo goed’. Hij wees vaak naar zichzelf. Ik denk dat we hem geholpen hebben om onderscheid te maken tussen wat door de auto komt en wat aan hem ligt. Vaak moet een coureur meer eisen van de auto, in plaats van simpelweg denken dat hij zich moet aanpassen of dat hij het zelf niet goed genoeg doet. Hij is zich nu meer bewust van wat de bijdrage van de coureur moet zijn en wat de prestaties van de auto horen te zijn.” En dat heeft weer gevolgen op de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina McLaren zag Norris op meerdere vlakken groeien als F1-coureur