Het laatste formule 1 nieuws

Meeliften op het succes van Max

Meeliften op het succes van Max

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er zijn al een paar boeken geschreven over Nederlands populairste sportman en waarschijnlijk heeft het eerstvolgende boek over ‘Max’ pas toegevoegde waarde als hij de wereldtitel op zijn naam heeft kunnen schrijven. Op z’n vroegst ergens in het voorjaar gaat de Formule 1 weer van start – de seizoensopening op 21 maart in Melbourne staat als gevolg van corona op losse schroeven – en dan mag Max Verstappen opnieuw proberen Lewis Hamilton van zijn troon te stoten.

Hoe lift je in de tussentijd als schrijver mee op zijn succes? Bijvoorbeeld met een luchtige terugblik op een van de meest bijzondere seizoenen in de geschiedenis van de Formule 1, zoals pitreporter Jack Plooij dat doet met In de pits gebeurt altijd iets , vorige week op 13 nog de hoogste binnenkomer in De Bestseller 60 en deze week alweer uit de lijst verdwenen. Alweer twintig jaar is Plooij de ‘wederhelft’ van race-commentator Olav Mol. Tot ‘corona’ hadden ze hun eigen Formule 1-theatershow (wordt vervolgd, en in hun webshop gaat de verkoop van Olav & Jack merchandise gewoon door) en ook in het boekenvak zijn ze regelmatig elkaars partners; al in 2005 schreven ze samen over hun avonturen in Gas op de plank . Plooij, de man die rond trainingen en races zijn microfoon onder de neus van coureurs en teambazen steekt, debuteerde in 2019 als solo-auteur met Verhalen uit de pits , nu gevolgd door In de pits gebeurt altijd iets .

Maar als er in juli 2020 rond de eerste drie races iets in de pits gebeurde, was Plooij daar niet bij. In Oostenrijk (2 races) en Hongarije (1 race) was het rennerskwartier vanwege de coronamaatregelen voor veel vaste bezoekers verboden terrein. Plooij en Mol verzorgden het commentaar vanuit een studio in Hilversum. „Gewoon gaan zitten en lekker meekletsen”, kreeg Plooij van Mol te horen.

Eenmaal weer ‘op locatie’, op de circuits, hadden ze beperkte bewegingsvrijheid. Tot zijn verbazing kreeg Plooij na de race in Barcelona te horen van Ziggo (dat de F1-races uitzendt) dat hij niet mocht aanschuiven bij het Formule 1 Café, waar na elk raceweekend wordt nagepraat. Ook al […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Meeliften op het succes van Max