Het laatste formule 1 nieuws

Meer dan een miljoen mensen zien gestaakte race Verstappen

Meer dan een miljoen mensen zien gestaakte race Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren dit weekend klaar om het Formule 1 -seizoen te vervolgen, maar door het weer ging de race uiteindelijk niet door. Meer dan een miljoen mensen zagen in Nederland dat de wedstrijdleiding besloot de Grand Prix van België definitief te staken.

Bijna 550.000 kijkers schakelden zondagmiddag in om op Ziggo Sport de voorbeschouwing op de GP van Spa-Francorchamps te zien, zo laat Kijkonderzoek.nl een dag later weten. Het leek een spannende race te worden met veel regenval, waardoor gemiddeld 1.133.000 mensen klaarzaten om Verstappen op pole position aan de race te zien beginnen. De wedstrijdleiding stelde de start echter uit, waardoor de sportzender een korte tijd besloot om voetbal te laten zien. Wedstrijdleiding staakt de race

Ruim drie uur later dan gepland gingen de coureurs opnieuw de baan op om achter de Safety Car het circuit te inspecteren, waarna het besluit viel om de race definitief te staken. Naar dit moment keken gemiddeld 1.224.000 mensen. De nabeschouwing die volgde was goed voor 856.000 kijkers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Meer dan een miljoen mensen zien gestaakte race Verstappen