Het laatste formule 1 nieuws

Meerdere besmettingen bij Williams, F1 meldt acht positieve tests

Meerdere besmettingen bij Williams, F1 meldt acht positieve tests

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ook de Formule 1 ontkomt niet aan besmettingen met het coronavirus. In de afgelopen week werden in totaal acht positieve tests afgenomen. Een aantal van die positieve coronatests zou zijn afgenomen bij Williams.

De Formule 1 zette voor de start van het uitgestelde seizoen 2020 een uitgebreid coronaprotocol op om de start van de jaargang alsnog mogelijk te maken. Onderdeel van dat protocol is dat alle medewerkers in de F1-paddock minimaal eens in de vijf dagen getest worden. Ook publiceren de F1 en de internationale autosportbond FIA wekelijks een persbericht met het aantal afgenomen tests en het aantal besmettingen. Tussen vrijdag 30 oktober en donderdag 5 november werden in totaal 1.781 tests afgenomen onder coureurs, teams en F1-medewerkers. Acht tests bleken positief.

Vorige week waren er nog negen positieve tests, waarbij wel de kanttekening gemaakt moet worden dat veel meer tests werden afgenomen (4.281 stuks). De twee weken daarvoor werden telkens acht coronagevallen gemeld. Het hoogste aantal positieve tests werd genoteerd tussen 25 september en 1 oktober met tien. Sinds het begin van het Formule 1-seizoen werden in totaal 62.978 tests afgenomen en dat leverde 63 positieve gevallen op. Van die 63 gevallen werden er 53 ontdekt in de laatste zeven weken. In de eerste elf weken waren er slechts tien positieve tests. Pas twee keer werd een coureur positief getest op het coronavirus: eerst was het pas na de GP van de Eifel vastgesteld.

Het coronavirus heeft nu ook toegeslagen bij Williams. In een verklaring maakt de Britse renstal duidelijk dat meerdere teamleden een positieve test hebben afgelegd tijdens de Grands Prix van Portugal en Emilia-Romagna. “Hoewel we geen privé-informatie van individuen willen prijsgeven, kunnen we bevestigen dat alle gevallen volgens de FIA COVID-richtlijnen zijn afgehandeld, waarbij we hebben samengewerkt met de FIA en waarbij de veiligheid van onze mensen de prioriteit geniet”, leest de verklaring van Williams. “Omdat we deze richtlijnen volgen zijn enkele leden van ons team op de circuits in isolatie gegaan, omdat zij in nauw contact zijn geweest met deze positieve gevallen.”

De getroffen medewerkers van het raceteam zullen tijdens de Grand Prix van Turkije vervangen worden door […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Meerdere besmettingen bij Williams, F1 meldt acht positieve tests