Het laatste formule 1 nieuws

Meerdere Formule 1-circuits op de schop

Meerdere Formule 1-circuits op de schop

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De werkzaamheden aan het circuit de Barcelona-Catalunya zijn recent al afgerond. Bocht tien is onder handen genomen en is minder scherp en meer vloeiend dan voorheen. Dit is vooral gedaan met het oog op veiligheid voor andere klassen dan de Formule 1 , zoals bijvoorbeeld de MotoGP. Hieronder is het eindresultaat te zien.

Tekst gaat verder onder de Tweet . De Grand Prix van Australië wordt dit jaar niet in maart verreden vanwege het coronavirus. De race is verplaatst naar november en de organisatie zag haar kans schoon. Ze wilden al veranderingen door gaan voeren voor volgend seizoen, maar nu de race is uitgesteld kunnen die werkzaamheden al dit jaar plaatsvinden.

De veranderingen moeten het inhalen, wat in Melbourne traditioneel gezien erg lastig is, verbeteren en voor meer spektakel zorgen. Zo moet de eerste bocht wijder worden, om op die manier startcrashes te voorkomen en meer inhaalmogelijkheden te geven. De twee chicanes worden mogelijk ook onder handen genomen, omdat deze het lastig maken een andere wagen te volgen en dus het inhalen bemoeilijken.

Tot slot wordt de pitstraat gewijzigd. Er moet meer ruimte komen, waardoor de maximumsnelheid – die afhankelijk is van de hoeveelheid ruimte die er is – omhoog kan. Daardoor wordt de verloren tijd tijdens een pitstop minder en moet het de strategen meer kansen geven en moeten er meer pitstops te bewonderen zijn tijdens een race op Albert Park. Ook komt er een nieuwe laag asfalt, wat tijdens de eerste race misschien wel voor spektakel kan zorgen net als in Turkije vorig jaar. Ander circuitnieuws

Tot slot is er nog een nieuwtje te melden over het beoogde nieuwe circuit in Rio de Janeiro. Afgelopen jaar was daar veel ophef over. Het prachtige Interlagos-circuit zou in de toekomst worden ingeruild voor een nog te bouwen circuit in Rio de Janeiro. Daar moest echter wel een bos voor wijken, wat voor veel ophef zorgde. Ook Lewis Hamilton sprak zich er negatief over uit.

Recent werd aangekondigd dat de Braziliaanse Grand Prix voor minstens vijf jaar in Sao Paulo blijft en in Rio de Janeiro zijn nu de plannen voor de bouw […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Meerdere Formule 1-circuits op de schop