Het laatste formule 1 nieuws

Meesterbrein achter successen Schumacher: ‘Max Verstappen doet me denken aan Michael’

Meesterbrein achter successen Schumacher: ‘Max Verstappen doet me denken aan Michael’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

,,Het herinnerde me aan Michael Schumacher, die op de donderdag voor een raceweekeinde altijd lang over het circuit liep om te kijken naar de bochten, naar mogelijke ontsnappingsroutes als iets mis zou gaan en naar plekken voor een gedurfde actie”, schrijft Brawn in zijn column op de website van de Formule 1.

Teambaas Christian Horner van Red Bull had na de winst van Verstappen in Mexico-Stad gezegd dat zijn kopman voorafgaand aan de race diverse strategieën had bedacht voor de start. Verstappen moest vanaf de derde plek vertrekken, achter de Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. De 24-jarige Nederlander zag bij de start een gat links van Bottas, remde later dan de Mercedessen en dook als eerste bocht 1 in.

,,Max had daar heel goed over nagedacht en hij had het vertrouwen om het voor elkaar te krijgen”, aldus Brawn, de Brit die als technisch directeur bij Benetton en Ferrari werd gezien als het meesterbrein achter de zeven wereldtitels die Schumacher bij die renstallen behaalde.

De Mexicaan Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen die als derde finishte, werd door de fans gekozen tot coureur van de dag. Volgens Brawn had de prijs voor de ‘Driver of the Day’ echter naar Verstappen moeten gaan. ,,’Checo’ kreeg de emotionele stemmen, maar voor mij was Max de coureur van de dag. Vanwege zijn controle in de eerste bocht, de perfecte herstart na de safetycar en voor hoe hij daarna niemand in zijn buurt liet komen.” Ross Brawn (rechts) met Christian Horner van Red Bull. © Getty Images

Lees het hele artikel op de volgende pagina Meesterbrein achter successen Schumacher: ‘Max Verstappen doet me denken aan Michael’