Het laatste formule 1 nieuws

Meevaller voor Red Bull: Teams krijgen bonus bovenop budgetplafond

Meevaller voor Red Bull: Teams krijgen bonus bovenop budgetplafond

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 -teams kunnen een bonus van 1.2 miljoen dollar bovenop het budgetplafond verwachten. Dit is te danken aan de late annulering van de Grand Prix van Japan, waardoor de kalender wordt ingekort naar 22 races.

Het is niet de enige race die niet door kan gaan, maar voor andere evenementen kon de organisatie op tijd een vervanging vinden. Voor Japan is dat niet het geval, en dus wacht de teams een financiële meevaller.

Het budgetplafond is gebaseerd op een limiet van 145 miljoen dollar, maar dat geldt in geval van 21 races in een seizoen. Voor elke extra race komt daar een bedrag van 1.2 miljoen dollar bij. De regels omtrent het budgetplafond kennen een clausule waarin vermeld staat dat als een race minder dan drie maanden van tevoren geannuleerd wordt, deze blijft meetellen voor het budgetplafond.

Dat betekent een financiële meevaller voor Red Bull Racing , die naar eigen zeggen 1.8 miljoen dollar schade opliepen door de crash van Max Verstappen in Silverstone. Ook Ferrari zal er blij mee zijn: voor de Italiaanse renstal betrof de rekening voor de eerste seizoenshelft 3 miljoen dollar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Meevaller voor Red Bull: Teams krijgen bonus bovenop budgetplafond

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil