Het laatste formule 1 nieuws

'Mentaal gezien is Max Verstappen wereldtop'

‘Mentaal gezien is Max Verstappen wereldtop’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu de strijd om de wereldtitel van de Formule 1 in de cruciale fase terecht is gekomen, komt het ook aan op mentale hardheid. Sportpsycholoog Lars van der Eerden uit Nieuwstadt volgt die strijd met bijzondere interesse.

Wie kan het beste omgaan met de druk van een aanstaande wereldtitel in de Formule 1? Uitdager en leider in het klassement Max Verstappen of toch routinier én titelhouder Lewis Hamilton? Voor sportpsycholoog Lars van der Eerden, die ook samenwerkt met de topsporters van Team NL, is het nog geen gelopen koers, met nog vier races te gaan. Maar, zo zegt hij: ‘als Max de koele kikker blijft zoals hij overkomt, dan heeft hij een zeer goede kans’.

Bekijk hier het hele interview met Lars van der Eerden Video: L1 Training
De twee topcoureurs hebben veel aangeboren talent als het gaat om het besturen van F1-bolides. Kunnen omgaan met een wedstrijd tussen de oren is deels aangeboren of is in elk geval trainbaar, volgens Van der Eerden. “De grote der aarde onderscheiden zich op dit vlak van de rest, omdat ze weten dat het cruciaal is in de strijd om de titel.”

GP Brazilië
Zondagavond staat de volgende race op de kalender. In São Paulo zal Max Verstappen zijn voorsprong willen uitbreiden op jacht naar een historische zege in de WK-klassement. Voor achtervolger Lewis Hamilton zal het een van de laatste kansen zijn om dichterbij prolongatie van de wereldtitel te komen.

Live
De Grand Prix van Brazilië begint zondagavond om 18:00 uur Nederlandse tijd. De race is dan live te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de race in Brazilië in L1’s autosportprogramma Pitlane:

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Mentaal gezien is Max Verstappen wereldtop’