Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes-coureur oneens met controverse: 'Titel niet verloren in Abu Dhabi'

Mercedes-coureur oneens met controverse: ‘Titel niet verloren in Abu Dhabi’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-kampioenschap van 2021 heeft kijkers wereldwijd van een spectaculaire titelstrijd voorzien. Die titelstrijd vond zijn ontknoping in de Grand Prix van Abu Dhabi, waar Max Verstappen in de laatste ronde van de wedstrijd zijn rivaal Lewis Hamilton verschalkte. Mercedes-reservecoureur Stoffel Vandoorne geeft zijn mening over de controversiële afloop van het seizoen.

Voor Vandoorne, die het seizoen meemaakte vanuit het Mercedes-kamp, laat de ontknoping iets van een nasmaak achter. “De manier waarop het kampioenschap werd beslist is niet juist” , stelt hij voorop in een interview met rtbf.be . “Het veranderde de uitslag van de race en daarmee het kampioenschap, dat is erg moeilijk te verkroppen.”

Toch is de Belgische coureur het niet eens met de uitspraken van Hamilton, die aan het einde van de race beweerde dat de uitslag werd gemanipuleerd door de wedstrijdleiding. “Ik denk niet dat het resultaat gemanipuleerd is” , zegt hij. “Ik denk alleen dat de wedstrijdleiding niet wilde dat de race zou eindigen achter de safety car.” Verstappen won titel al eerder in het seizoen

Ook in de beweringen dat Hamilton is bestolen van zijn achtste wereldtitel kan Vandoorne zich niet vinden. Hij stelt dat hij dan misschien bestolen is van de zege doordat de gebruikelijke safety car-protocollen niet volledig werden toegepast, maar dat dat niet bepalend was voor het kampioenschap. “De titel ging niet verloren in de laatste ronde van de laatste race” , stelt hij vast.

De voormalig McLaren-coureur is dan ook van mening dat Verstappen het kampioenschap al eerder in het seizoen heeft veiliggesteld. “Laten we niet vergeten dat Mercedes aan het begin van het seizoen ondermaats presteerde en te weinig tempo had tegenover Red Bull Racing, dat daarvan profiteerde door een gat te slaan” , aldus Vandoorne.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes-coureur oneens met controverse: ‘Titel niet verloren in Abu Dhabi’