Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes-documenten blijken nutteloos, Red Bull in hoger beroep | Week-End

Mercedes-documenten blijken nutteloos, Red Bull in hoger beroep | Week-End

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GPFans Week-End In deze nieuwe editie van GPFans Week-End hebben we de belangrijkste nieuwsitems van afgelopen week weer samengevat in één artikel. Binnen een paar minuten ben jij weer op de hoogte van alles wat er speelt in de wereld van de koningsklasse.

Deze editie van GPFans Week-End staat natuurlijk weer gedeeltelijk in het teken van de crash van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het incident tussen Verstappen en Lewis Hamilton heeft de gemoederen de afgelopen 1,5 week namelijk enorm beziggehouden. Christian Horner kondigde aan dat de crash van Verstappen Red Bull zo’n 1.5 miljoen euro gaat kosten, de diagrammen van Toto Wolff bleken geen officiële FIA-documenten te zijn. Daarnaast kondigde Red Bull haar hoger beroep aan en vertelde Lando Norris waarom hij eigenlijk nooit meer met Max Verstappen op de sim zit.

Dit en meer zie je in onderstaande video. Scroll door voor de geschreven versie. Horner onthult: “Crash Verstappen kost ons ongeveer 1,8 miljoen dollar”

Verstappen begon de Grote Prijs van Groot-Brittannië vanaf pole position en werd direct onder druk gezet door Lewis Hamilton, die vanaf P2 vertrokken was. Dit resulteerde in een spannend wiel-aan-wiel gevecht in de eerste ronde. In eerste instantie leken de twee titelconcurrenten elkaar in leven te laten, maar in Copse Corner ging het finaal mis voor Verstappen. Na contact met Hamilton vloog de Red Bull-coureur met hoge snelheid in de bandenstapel. Hij kreeg een impact van 51G te verwerken, maar stapte gelukkig zonder serieuze verwondingen uit.

Red Bull en Verstappen liepen hierdoor de nodige punten mis in zowel het contructeurs- als het coureurskampioenschap. Dat is echter niet het enige probleem. De RB16B van Verstappen werd totaal verwoest en dat brengt een flink prijskaartje met zich mee, zo onthulde Horner in zijn column voor Red Bull. “Een belangrijke factor is het budgetplafond. De crash heeft ons ongeveer 1,8 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) gekost. Zo’n ongeluk heeft enorme gevolgen in een tijd van budgetplafonds”, aldus de teambaas, die verder niet uitlegde wat de precieze gevolgen zijn van de crash voor het budgetplafond van Red Bull. ‘Diagrammen die Wolff aan wedstrijdleiding mailde waren […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes-documenten blijken nutteloos, Red Bull in hoger beroep | Week-End