Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes door het stof na 'grap' van Valtteri Bottas

Mercedes door het stof na ‘grap’ van Valtteri Bottas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het lijkt erop dat er in 2020 meer excuses worden gemaakt dan dat er wordt ingehaald in een Formule 1 -race. Ook in Turkije waren de inhaalacties weer ver te zoeken. Valtteri Bottas kende een zwaar weekend waarin hij niet in de punten wist te finishen. “Een van mijn zwaarste races ooit”, had Bottas naderhand gezegd. Maar daar bleef het niet bij.

Voor de camera van Ziggo Sport wordt Bottas door Jack Plooij gevraagd: “Als je een dag uit de kalender zou kunnen weghalen, zou dat dan vandaag zijn?” – Bottas antwoordde: “De dag dat iemand een vleesmuis kocht in Wuhan.” – Deze opmerking viel in verkeerde aarde op Chinese sociale netwerken. Het liep zo hoog op dat de Chinese divisie van Mercedes zich moest verontschuldigen voor de woorden van Bottas.

“Beste Chinese fans”, begon de verklaring op het populaire Chinese sociale netwerk Sina Weibo. “We weten allemaal dat sport emoties oproept, vooral als overwinningen worden afgewisseld met nederlagen. Afgelopen zondag zag Valtteri Bottas zijn kansen op de wereldtitel verdwijnen. Hij was natuurlijk niet van plan om iemand te beledigen tijdens het tv-interview, maar hij wilde geen gebrek aan respect tonen voor China of Chinese fans.”

“Hij is nog steeds dezelfde Valtteri die, net als wij [Mercedes], om elke Chinese fan geeft en iedereen goede gezondheid wenst in deze moeilijke tijden, en ook vastbesloten om jullie allemaal blij te maken met spannende races. – Allemaal een fijne week gewenst en we kijken er naar uit om samen met jullie van de laatste races van het seizoen te genieten”, aldus de verklaring van Mercedes China.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes door het stof na ‘grap’ van Valtteri Bottas