Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes draaide motor terug in aanloop naar zege Max Verstappen: "Niet de reden waarom we verloren"

Mercedes draaide motor terug in aanloop naar zege Max Verstappen: “Niet de reden waarom we verloren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen eindigde het seizoen met een hoogtepunt door in Abu Dhabi de tiende overwinning uit zijn Formule 1-carrière te boeken. Het hele jaar loopt de Red Bull-coureur achter de feiten aan en is Mercedes hem te snel af, maar op het Yas Marina Circuit waren de rollen omgedraaid. Bij het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas vragen ze zich af hoe dat komt, zeker omdat Abu Dhabi een circuit is dat de Mercedes normaal gesproken uiterst goed ligt. Strategist James Vowles zegt in zijn debrief op YouTube dat de motor teruggeschroefd is, maar dat is volgens hem niet de enige reden dat Verstappen won. “In Bahrein hadden we wat problemen met de motor van Sergio Perez en in Abu Dhabi maakten we ons zorgen om de motor van George Russell. Daarom hebben we besloten de motor terug te schroeven.”

“Op zaterdag had dat geen invloed op de kwalificatie”, aldus Vowles. “In de kwalificatie hebben we maximaal gereden, maar kregen we de zachte banden, de C5 compound, niet op de juiste temperatuur. In Sochi was dat ook al het geval.”

Op zondag liep Verstappen rondje voor rondje weg bij de Mercedessen. “We waren niet dramatisch, het ging om een verschil van een tiende per ronde. We hebben niet het hele systeem uitgeschakeld, maar we hebben er alleen minder gebruik van gemaakt dan we normaal zouden doen. Hier hebben we de race niet door verloren, maar het heeft Red Bull misschien een beetje geholpen. Red Bull is blijven doorontwikkelen en had ook updates meegebracht .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes draaide motor terug in aanloop naar zege Max Verstappen: “Niet de reden waarom we verloren”