Het laatste formule 1 nieuws

'Mercedes en Hamilton bereiken akkoord, onder andere over vetorecht'

‘Mercedes en Hamilton bereiken akkoord, onder andere over vetorecht’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De winterperiode in de Formule 1 wordt gedomineerd door drie grote thema’s. Zo rijst de vraag hoe goed Sergio Perez het bij Red Bull kan doen als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen en is het nog altijd niet duidelijk met welke motoren Red Bull in 2022 gaat rijden. Natuurlijk wordt er ook volop gesproken (en gespeculeerd) over het nieuw te tekenen contract tussen Mercedes en Lewis Hamilton.

Naarmate de tijd vorderde zwollen de geruchten over het afketsen van een deal aan, omdat Hamilton meer zou vragen dan Mercedes bereid was te geven. Het Japanse AutosportWeb weet echter te melden dan men overeenstemming heeft bereikt over de grote lijnen, zoals bijvoorbeeld het contractduur, een bonussysteem, maar ook over een vetorecht. Bronnen nabij Mercedes zouden dat bevestigen. Er wordt zelfs gesproken over een mogelijke aankondiging later deze week.

Mochten de publicatie op waarheid berusten, dan valt met name de passage van het vetorecht in het contract van Hamilton op. Hij zou zo kunnen bedingen wie zijn teamgenoot is en wordt, maar belangrijker nog, vooral ook wie níét. Het kan betekenen dat hij hoog aangeschreven talenten als Max Verstappen en George Russell buiten de Mercedes-deur wil houden zo lang hij er rijdt.

De publicatie schrijft dat de advocaten van beide partijen de laatste hand leggen aan het contract dat naar verluidt Hamilton voor nog eens twee jaar aan Mercedes bindt, met de optie voor nog een jaar. Het salaris van Hamilton zou door de kloof tussen vraag en aanbod nog altijd wél een onderwerp van gesprek zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Mercedes en Hamilton bereiken akkoord, onder andere over vetorecht’