Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes en Red Bull moeten verrassen: 'Het ziet er nog steeds naar uit'

Mercedes en Red Bull moeten verrassen: ‘Het ziet er nog steeds naar uit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton en Max Verstappen beginnen tijdens de Grand Prix van Qatar zoals gewoonlijk vooraan. Mocht het de Nederlander niet lukken om Hamilton tijdens de eerste bochten al in te halen, dan zal het waarschijnlijk aankomen op een slimmere strategie tijdens de pitstops. De officiële website van de Formule 1 zet de mogelijkheden op een rij.

Hoewel de website een slag om de arm houdt, aangezien Verstappen mogelijk een gridstraf krijgt voor het negeren van een dubbele gele vlag tijdens de kwalificatie, stelt het medium dat de teams een aantal interessante mogelijkheden hebben om de concurrent voor te zijn. “De top drie start op medium banden, maar het ziet er nog steeds naar uit dat de race twee stops nodig heeft. Pirelli bracht de drie hardste banden in hun verzameling mee naar Qatar, maar op vrijdag was de slijtage groter dan verwacht wat deed vermoeden dat er veel bandenmanagement nodig zou zijn om een éénstop te laten werken.”

“In een ietwat vreemd scenario heeft geen van de coureurs op de grid twee sets harde banden tot zijn beschikking, dus volgens de cijfers zal de snelste strategie van de top drie inhouden dat er vanaf ronde zestien op de harde band wordt overgeschakeld en dat vervolgens naar de mediums wordt teruggekeerd als er nog twintig ronden (of minder) te gaan zijn. De zachte band kan indien nodig worden gebruikt voor de laatste stint.” Hamilton zet druk op Verstappen

Voor Verstappen is het in Qatar essentieel dat hij in de buurt blijft van Hamilton. De rijder van Red Bull Racing heeft namelijk een voorsprong van veertien punten in het wereldkampioenschap die hij anders behoorlijk ziet slinken. Na Qatar staan uitsluitend nog de races in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi op het programma.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes en Red Bull moeten verrassen: ‘Het ziet er nog steeds naar uit’