Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes F1-protége voorspelt 'felle rivaliteit' tussen Verstappen en Leclerc: "Max op ander niveau gekomen"

Mercedes F1-protége voorspelt ‘felle rivaliteit’ tussen Verstappen en Leclerc: “Max op ander niveau gekomen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell gelooft dat er een ‘felle strijd’ tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in het verschiet ligt in de ‘komende 10 jaar’. Beide coureurs worden gezien als toekomstige sterren van de Formule 1, hoewel hun auto’s in de afgelopen jaren verschillende carrièrepaden opleverden. Red Bull opereert nu op hun hoogste niveau in het turbo-hyrbid tijdperk, waardoor Verstappen een echte kans heeft op het rijderskampioenschap van 2021, terwijl Ferrari terugvecht van een rampzalig 2020 dat het Italiaanse team naar het lagere middenveld zag zakken.

Oostenrijk 2019 was een uitstekend voorbeeld van de epische duels die Verstappen en Leclerc leveren wanneer ze in auto’s rijden met vergelijkbare prestaties, en in de ‘komende 10 jaar’ gelooft Russell dat de gevechten van Verstappen en Leclerc ‘hevig’ zullen zijn.

“Zij zijn de twee van wie ik vermoed dat ze in de toekomst aan de top zullen staan”, vertelde Russell aan RaceFans.net. “Max is in de afgelopen anderhalf, twee jaar, echt op een ander niveau gekomen. Ik denk dat dat in de eerste plaats te danken is aan het feit dat hij een ongelooflijke coureur is, maar ook aan het feit dat hij in hetzelfde team zit, en dat consistentie iets is dat vanzelf komt.”

“Charles is pas in zijn derde seizoen nu met Ferrari, ik denk nog steeds dat het een beetje tijd kost voor al deze kleine updates bij je persoonlijk past als coureur. Maar ze zijn allebei absoluut ongelooflijke coureurs en ze gaan in staat zijn om de komende 10 jaar aan de top te staan. Het zal een felle rivaliteit worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes F1-protége voorspelt ‘felle rivaliteit’ tussen Verstappen en Leclerc: “Max op ander niveau gekomen”