Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes gaf ruim 373 miljoen uit in Formule 1-seizoen 2020

Mercedes gaf ruim 373 miljoen uit in Formule 1-seizoen 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van Mercedes heeft vorig jaar ruim 373 miljoen euro uitgegeven om beide wereldtitels in de wacht te slepen. Zo blijkt uit nieuw gepubliceerde jaarcijfers van de Brits-Duitse renstal.

Waar Mercedes in 2019 nog £333,2 miljoen (omgerekend ruim 382,8 miljoen euro) uitgaf om beide wereldtitels te winnen, is dat bedrag vorig jaar iets gezakt naar een kostenplaatje van 324,9 miljoen Britse ponden. Deze daling van de uitgaven valt te verklaren door het feit dat er minder races werden verreden, terwijl de Formule 1 zelf ook maatregelen neemt om de uitgaven omlaag te brengen. Zo hanteert de koningsklasse dit jaar onder andere een budgetplafond van 132 miljoen euro, al zal een flink deel van het bedrag dat Mercedes heeft uitgegeven – bijvoorbeeld het salaris van de coureurs – niet onder deze budget cap vallen.

De jaarcijfers van Mercedes laten ook zien dat het team ondanks de coronacrisis niet alleen op sportief, maar ook op financieel vlak een vrij goed jaar heeft gedraaid. Zo daalde de omzet van het team vorig jaar maar licht van €417,7 miljoen in 2019 naar €408,4 miljoen in 2020. De winst na belasting kwam uiteindelijk te liggen op €15,6 miljoen, iets lager dan de €16,9 miljoen het jaar ervoor.

De jaarcijfers van Mercedes hebben alleen betrekking op het raceteam in Brackley, dat jaarlijks – net als de klantenteams – voor het gebruik van de Formule 1-motoren een kleine €15 miljoen overmaakt aan de motorendivisie in Brixworth. Ondanks het budgetplafond heeft Mercedes vorig jaar ook weer meer personeel aangenomen. Waar er in 2018 nog 968 mensen werkzaam waren in Brackley, groeide het personeelsbestand vorig jaar van 1016 naar 1063 werknemers. Meer nieuws over het team van Mercedes:

Wolff: Red Bull biedt bedragen uit loterij aan Mercedes-personeel Wolff onthult: Red Bull benaderde honderd werknemers van Mercedes Mercedes zet Accelerate 25 op om diversiteit te vergroten

“Het team zal in 2021 haar financiële duurzaamheid blijven ontwikkelen”, licht teambaas Toto Wolff de cijfers toe. “Het wordt hierin gesteund door maximaal te blijven presteren onder de nieuwe financiële reglementen, terwijl het team ook diverser en breder inzetbaar wordt door de Applied Science-divisie.” […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes gaf ruim 373 miljoen uit in Formule 1-seizoen 2020