Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes geeft niet op, maar overwinning in Brazilië is een must

Mercedes geeft niet op, maar overwinning in Brazilië is een must

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes stelde zaterdag ietwat verrassend de eerste startrij veilig en kreeg daarmee hoop dat er een goed resultaat in zou zitten tijdens de Mexicaanse GP. Max Verstappen maakte echter al gauw korte metten met die gedachten toen hij bij de start de leiding pakte en vervolgens geen moment meer in de problemen kwam. Hij eindigde zestien seconden voor Hamilton, die tweede werd voor Sergio Perez in de tweede Red Bull Racing-bolide.

In het kampioenschap heeft Verstappen daardoor nu een voorsprong van negentien WK-punten. Er zijn dit seizoen nog vier races te gaan en het lijkt er steeds meer op dat de Limburger afstevent op zijn eerste wereldtitel. Mercedes F1-teambaas Toto Wolff heeft echter benadrukt dat nog niemand bij zijn team zich gewonnen heeft gegeven, hij haalde een dominant optreden in Turkije aan als voorbeeld.

“Ik ben van nature realistisch, maar ik houd van deze sport en er kan nog van alles gebeuren”, verklaarde Wolff. “We gaan nooit van het circuit vertrekken met de gedachte dat we aan het verliezen zijn. Er zijn nog vier races te gaan, we kunnen nog vier keer winnen of vier keer uitvallen. We zullen blijven vechten. We hebben een geweldig team en onze auto was in Turkije echt exceptioneel, ik denk dat we kunnen winnen. Als je kijkt naar het telraam, sta ik natuurlijk liever op negentien punten voorsprong dan op achterstand. Maar zo is het nu eenmaal.”

Meer F1-nieuws: Volledige uitslag: Formule 1 Grand Prix van Mexico Verstappen heer en meester in Grand Prix van Mexico Verstappen wil nog altijd niet aan titel denken: “Ik ga niet dromen” Horner onder de indruk: “Dacht dat Max de eerste bocht zou missen”

Gevraagd of een overwinning in de Grand Prix van Brazilië een must wordt om ervoor te zorgen dat Verstappen niet nog verder uitloopt, zei Hamilton: “Ik heb altijd het gevoel dat ik elke race moet winnen. We hebben die extra punten nodig en mogen niet meer verliezen. We moeten de achterstand weer goed gaan maken. Dat was de vorige race het doel en dat was dit weekend ook zo. Ze zijn gewoon te snel op dit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes geeft niet op, maar overwinning in Brazilië is een must