Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes geeft niet prijs waar ontwikkelingstokens voor zijn gebruikt

Mercedes geeft niet prijs waar ontwikkelingstokens voor zijn gebruikt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes W12 Mercedes heeft naar eigen zeggen volop gebruik gemaakt van de gelimiteerde ontwikkelingsmogelijkheden voor de 2021-bolide. Voor welke onderdelen de tokens precies zijn ingezet, geeft de Duitse kampioensformatie echter niet prijs.

De coronapandemie heeft ook in de Formule 1 flink huisgehouden. De sport zelf en ook de teams zijn vooral op financieel vlak hard geraakt. Afgelopen jaar is daarom besloten een reeks kostenbesparende maatregelen door te voeren. Eén daarvan is dat er dit jaar grotendeels met de wagens van afgelopen seizoen wordt gereden. Ieder team heeft echter wél twee ontwikkelingstokens toegewezen gekregen. Hiermee mogen twee onderdelen van de wagen naar keuze op de schop worden genomen.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast is de vloer van de auto’s ingekort. Hierdoor wordt er minder downforce gecreëerd, wat de levensduur van de banden ten goede moet komen. Volgens Mercedes-topman James Allison is dit de meest efficiënte manier. “Als je de auto’s langzamer wilt maken, wat in feite het doel was van de reglementswijzigingen, is het aanpassen van de vloer de meest logische en goedkoopste manier om dat doel te bereiken,” klinkt het. “Toen de regels eenmaal waren opgesteld, was het aan ons om een manier te verzinnen om deze verliezen op te vangen.” James Allison Allison vervolgt: “Een aantal onderdelen van de auto mag je zonder token in te zetten aanpassen. Bijvoorbeeld de power unit, het koelsysteem, de suspensie en uiteraard alle aerodynamische oppervlakken. We hebben onze tokens ingezet, maar we gaan nog niet verklappen waar we ze voor hebben gebruikt. Dat wordt met de tijd vanzelf duidelijk.”

Vraag Pakt Mercedes ook dit jaar het kampioenschap?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes geeft niet prijs waar ontwikkelingstokens voor zijn gebruikt

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed