Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes haalt 13-jarig supertalent bij het team

Mercedes haalt 13-jarig supertalent bij het team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes heeft zichzelf verzekerd van de diensten van Yuanpu Cui, een 13-jarige jongeman uit China. Vanaf dit jaar maakt de coureur, momenteel uitkomend in de karts, deel uit van de junioropleiding van de kampioenen. Hij treedt daardoor in de voetsporen van coureurs als George Russell en Esteban Ocon , die het uiteindelijk tot de Formule 1 schopten, al reden ze tot op heden nog niet vast voor het grote Mercedes.

Yuanpu, in 2008 geboren in Xi’an, reed op zijn zesde voor het eerst in een kart, die zijn vader voor hem had gekocht. Toen had hij het racevirus te pakken en ging hij al snel meedoen aan lokale competities. In 2014 begon hij zijn kartcarrière in China en binnen twee jaar deed hij daar mee aan de top. Reden om de horizon te verbreden en buiten de landsgrenzen te kijken.

De afgelopen jaren reed hij in alle uithoeken van de wereld en haalde hij verschillende podiums in verschillende kampioenschappen. Dit jaar komt hij uit in de OK-klasse, maar kent hij in Italië nog weinig succes. Met nog twee races te gaan staat hij zestiende in het klassement, al kende hij vorig jaar wel meer succes.

Yuanpu is de derde karter die Mercedes bij het team heeft gehaald. Ook Kimi Antonelli (14) en Alex Powel (13) mogen de kleuren van Mercedes al vertegenwoordigen. Daarnaast zijn ook de 17-jarige Paul Aron, uitkomend in de Formula Regional European Championship, en de 18-jarige Frederik Vesti, uitkomend in de Formule 3, Mercedes-junioren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes haalt 13-jarig supertalent bij het team