Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes hakt in de zomer knoop door over teamgenoot Hamilton

Mercedes hakt in de zomer knoop door over teamgenoot Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van Mercedes wil voor het einde van de zomer duidelijkheid hebben over de line-up voor 2022. Na de contractverlenging van Lewis Hamilton wil teambaas Toto Wolff nu snel bepalen wie volgend jaar de teamgenoot moet worden van de zevenvoudig wereldkampioen.

Dat Lewis Hamilton zijn handtekening zou gaan zetten onder een nieuw Mercedes-contract was eigenlijk geen geheim meer, maar dat de contractverlenging van de Brit zaterdag al wereldkundig werd gemaakt kwam toch enigszins als een verrassing. Teambaas Toto Wolff liet zaterdag weten dat de inkt nog nauwelijks was opgedroogd toen de nieuwe deal werd aangekondigd.

“We hebben het contract gisteravond uitgeprint en ondertekend. Toen hebben we gezegd dat we het vandaag bekend zouden maken”, vertelt Wolff onder andere aan Motorsport.com . Hoewel het contract gisteravond dus pas ondertekend is, waren Hamilton en Mercedes het wel al een tijdje met elkaar eens over de nieuwe deal: “De belangrijkste pilaren voor het contract waren al een tijdje duidelijk. Het is een zware titelstrijd waar we ons volledig op moeten focussen. Daarom is de aankondiging er al zo vroeg.” Lees meer over de contractverlenging:

Wolff: Contract Hamilton vroeg geregeld door spannende titelstrijd Officieel: Hamilton verlengt contract met Mercedes F1 tot eind 2023

De vroege contractverlenging voor 2022 is een welkome afwisseling voor Mercedes, nadat het contract met Hamilton voor dit jaar pas afgelopen winter werd ondertekend. “Het was tijdens de winter al vrij helder dat we de onderhandelingen voor het nieuwe contract niet zo lang wilden laten duren. Hij kent het team goed, weet wat we doen voor dit jaar en wat de ontwikkelingen voor volgend jaar zijn. Het was ook duidelijk dat het om een verlenging van twee jaar zou gaan, de eerste twee jaren van het nieuwe reglement. Voor ons allebei is dit goed. Hij kent het team van binnen en van buiten en we weten dat zijn ervaring, snelheid en motivatie absoluut spot-on zijn. Daarom was het ook snel duidelijk dat we met elkaar door wilden gaan.”

Op de vraag of de titelstrijd met Max Verstappen een belangrijke motivator was voor Hamilton om bij te tekenen antwoordt Wolff: “Ik denk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes hakt in de zomer knoop door over teamgenoot Hamilton