Het laatste formule 1 nieuws

‘Mercedes heeft de race niet gewonnen, Red Bull heeft hem verloren’

‘Mercedes heeft de race niet gewonnen, Red Bull heeft hem verloren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull is sterker dan Mercedes, had voldoende mogelijkheden om het af te maken maar heeft de Grand Prix van Bahrein vooral door eigen toedoen verloren, schrijft oud F1-coureur Sergej Sirotkin in zijn eerste column voor FORMULE 1 Magazine. “Maar het was gelukkig wel een mooi gevecht tussen twee teams, het hele weekend. Dat was erg tof om te zien en biedt hoop voor dit seizoen.”

Het was duidelijk dat de undercut op dit circuit een krachtig wapen is. De baan vraagt veel van de banden en op vers rubber kun je een groot verschil maken, dat was een prima call van Mercedes. Red Bull was wat pure snelheid de bovenliggende partij en dit was voor Mercedes de enige manier om in het gevecht te komen. Aan de andere kant, Red Bull wist dat ze sneller waren en misschien hadden ze hun leiding beter kunnen consolideren en daarmee de banden beter te managen. Red Bull was zich bewust van het gevaar van de undercut, hadden ze het zelf niet kunnen doen? Of misschien sneller kunnen reageren?

Lees ook: Horner heldert ‘grijs gebied’ rondom bocht 4 op: ‘Hamilton won er 2 tienden’ Voormalig F1-coureur Sergej Sirotkin laat exclusief voor FORMULE 1.nl na elk raceweekend zijn licht schijnen op alles wat gebeurd is. Dan had Verstappen wellicht meer tijd gehad om de achterstand goed te maken. Al snap ik dat je als team in zo’n situatie er voor kiest om volledig het tegenovergestelde te doen en hopen dat de langere eerste stint je aan het einde helpt met de banden. Het was niet zo dat er maar één formule was voor Red Bull om te winnen, er waren meerdere maar dit was wel een moeilijke variant. Verstappen en Red Bull hadden de kans om te winnen maar ze hebben het nagelaten. Ook na de eerste undercut hadden ze nog kunnen winnen maar manoevreerden ze zich weer in een lastige positie. Hamilton reed wel echt op een heel hoog niveau, echt mega onder druk. Nu weet een coureur dat hij zonder consequenties te hard de bocht in kan gaan

Wat betreft de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Mercedes heeft de race niet gewonnen, Red Bull heeft hem verloren’