Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes heeft droompakket met Russell: ‘Dit is een win-win voor ze’

Mercedes heeft droompakket met Russell: ‘Dit is een win-win voor ze’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het nieuws van de overstap van supertalent George Russell , dat al langere tijd in de lucht hing, is vandaag dan echt bevestigd. Volgens Formule 1 -journalist en kenner Lawrence Barretto is de redenering van Mercedes glashelder, en verliest het topteam is geen van de situaties.

“Mercedes was er uiteraard op gebrand om Russell aan de zijde van Hamilton te hebben om de groei van de jonge Brit te maximaliseren” zo stelt Barretto in zijn analyse voor Formula1.com . “Hij heeft nu ten minste twee seizoenen de tijd om te leren van misschien wel de grootste coureur aller tijden.” Win-win situatie

Ook weet Barretto dat, of Russell nou presteert bij het topteam of niet, Mercedes als winnaar uit de bus komt. “Als hij het goed doet tegen Hamilton, is hij perfect voorbereid om in de toekomst de rol van teamleider op zich te nemen, als de zevenvoudig wereldkampioen zijn carrière beëindigt” , aldus Barretto.

Mocht het niet goed aflopen kan het Duitse team dit echter allermakkelijkst van zich af schuiven: “Als hij in het eerste jaar wordt overschaduwd, valt dat te verwachten gezien de kloof in ervaring tussen de twee. Het is een win-win situatie.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes heeft droompakket met Russell: ‘Dit is een win-win voor ze’