Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes heeft wiel Bottas los na pitstop van anderhalve dag

Mercedes heeft wiel Bottas los na pitstop van anderhalve dag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ondanks verwoede pogingen kregen de monteurs van Mercedes de rechtervoorband van de auto van Bottas niet los Normaal gesproken duurt een pitstop in de Formule 1 twee á drie seconden. Maar voor de stop van Valtteri Bottas, afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Monaco, had zijn Mercedes-team aanzienlijk meer tijd nodig.

Pas na anderhalve dag is het de monteurs gelukt om het rechtervoorwiel van de auto, dat zondag van geen wijken wilde weten, los te krijgen. Dat gebeurde dinsdagochtend, nadat de Mercedes van Bottas was teruggekeerd in de fabriek in Engeland. Uitvalbeurt

Donderdag publiceerde Mercedes een filmpje van de ‘operatie’. Het team bedankte daarbij de Formule 1-fans die met een suggestie kwamen hoe de band mogelijk losgemaakt zou kunnen worden.

VB’s car is back home. Cheers for all the helpful suggestions but we’ll take it from here! �

Voordat hij in Monaco naar binnenkwam voor zijn pitstop lag Bottas op de tweede plaats, achter de latere winnaar Max Verstappen . Omdat het wiel niet losging, kon Bottas de race niet vervolgen.

Volgens James Allisson, technisch directeur van Mercedes, troffen de monteurs van het team geen blaam. “De wielmoer is door de wheel gun dusdanig beschadigd geraakt dat we hem er niet meer af konden draaien.” Bekijk ook

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes heeft wiel Bottas los na pitstop van anderhalve dag