Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes is al maandenlang bezig aan gloednieuwe wagen voor 2022

Mercedes is al maandenlang bezig aan gloednieuwe wagen voor 2022

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2022 krijgen de Formule 1-fans totaal andere wagens te zien op de startgrid. Zo gaat er aerodynamisch het een en ander veranderen aan de bolides, maar ook onder de motorkap worden er veranderingen doorgevoerd.

Ondanks dat de nieuwe regels nog ver weg lijken, is Mercedes al een tijd bezig met de ontwikkeling van haar 2022-bolide: “We weten al veel over de regels van 2022 en dus zijn we enkele maanden geleden al begonnen met het bouwen van de bolide”, aldus technisch directeur James Allison op het YouTube-kanaal van Mercedes.

“Dat betekent dat men vooral bezig is met het ontwerpen van het gedeelte onder de motorkap, later zal men ook beginnen met het ontwerpen van het aerodynamische gedeelte. Het aerodynamische aspect van de 2022-wagen brengt veruit de meeste uitdagingen met zich mee, maar ook aan de binnenkant van de wagen staan we voor 2022 voor de nodige uitdagingen”

Ondanks dat Mercedes ook al bezig is met het jaar 2022, blijft men ook de huidige bolide verder ontwikkelen. “We rijden nu een aantal keer drie races achter elkaar. Dat betekent dat er weinig tijd is om nieuwe onderdelen gereed te maken of deze op de wagen te plaatsen. Het is wel te doen, maar toch doen we het zo min mogelijk. In de tijd tussen de volgende serie races, zullen we echter blijven door gaan met het maken van updates voor de huidige bolide.”

Met drie overwinningen uit de eerste drie races van het seizoen, is Mercedes uitstekend aan het seizoen begonnen en lijkt het team nog meer van haar werknemers op korte termijn op de toekomst te kunnen laten focussen.

Weet Red Bull haar vorm te hervinden of domineert Mercedes ook dit weekend op Silverstone? En weten Alexander Albon en Ferrari zich te bevrijden van de druk? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken vooruit in de RN365 F1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes is al maandenlang bezig aan gloednieuwe wagen voor 2022