Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes kan een telefoontje van Grosjean verwachten

Mercedes kan een telefoontje van Grosjean verwachten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het duurde na zijn crash tijdens de Grand Prix van Bahrein niet lang voordat duidelijk werd dat hij gedurende het seizoen 2020 niet meer in actie zou komen. Het is een afscheid van de Formule 1 dat je geen enkele coureur gunt en dus gingen er stemmen op om Grosjean een nader in te plannen test aan te bieden. Duidelijk was echter dat dat niet ging lukken bij Haas F1.

Immers, een dergelijke test kan vanwege testrestricties niet met recent materiaal plaatsvinden. Er moet terug worden gegrepen naar auto’s van minstens twee jaar oud en Haas F1 kan dat niet doen, omdat ze geen motoren in eigen beheer hebben. Ferrari is daar de motorleverancier.

Mercedes -teambaas Toto Wolff gaf daarop aan dat als geen enkel team hem een test wilde bieden, hij bij Mercedes van harte welkom was. Dat is de Fransman nog niet vergeten, zo laat hij weten tijdens zijn presentatie als IndyCar-coureur van Dale Coyne Racing.

“Ik kijk er zeer naar uit om in de Mercedes Formule 1-auto te stappen. Dat is natuurlijk een aanbod dat ik niet naast me neer kan leggen, al is het alleen maar om een idee te krijgen van hoe die auto werkt”, aldus Grosjean, die aangeeft dat Toto Wolff nu nog even geen telefoontje hoeft te verwachten.

“Nu zijn ze nog druk met het bouwen van de nieuwe auto, maar hij mag op den duur zeker een telefoontje verwachten waarin ik vraag wanneer het mijn beurt is. Ik denk dat het werkelijk een fantastische ervaring zou zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes kan een telefoontje van Grosjean verwachten