Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes kiest bewust voor de achtervolgende rol: 'Dan wint Red Bull de titel'

Mercedes kiest bewust voor de achtervolgende rol: ‘Dan wint Red Bull de titel’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bij Mercedes lijken ze zich steeds meer bewust van het risico dat Red Bull Racing vormt op hun huidige dominantie. Sinds 2014 maakt het Duitse team de dienst uit in de Formule 1 , maar in 2021 lijken Mercedes en Red Bull over gelijke wagens te beschikken, waarbij de coureur het verschil moet gaan maken.

Volgens Mercedes-topman Andrew Shovlin lukt het Mercedes om de druk op Red Bull te houden. De afgelopen zeven seizoenen was het juist Red Bull die druk op Mercedes probeerde te zetten. “ Ik denk dat we ze onder redelijke druk hebben kunnen zetten in de race. Of we de auto hadden om te winnen, weet ik niet. We kunnen niet zien hoe hard Max aan het pushen was op bepaalde momenten ”, erkent Shovlin in gesprek met ESPN . Mercedes moet aan de bak

Toch ziet hij in dat Mercedes met Hamilton op het niveau zit van Verstappen en Red Bull. Vanuit de data kon Shovlin zien dat Hamilton tijdens een groot gedeelte van de race het tempo bij wist te benen. “ Als je kijkt naar de sectortijden en waar we waren in de bochten, voelt het aan alsof het dicht bij elkaar lig t.”

Toch weerhoudt Shovlin zichzelf ervan om makkelijk te denken over de kansen van Mercedes dit seizoen. “ Wij zullen hier niet weg gaan en onszelf een schouderklopje geven, denkende dat we met een kleine marge de snelste auto hadden. We gaan hier weg met het gevoel dat we het beter hadden kunnen doen en dat zij (Red Bull) de titel zullen winnen als we onze auto niet snel gaan verbeteren. Dat is onze mindset, wij zitten nog steeds in de achtervolging ”, aldus Shovlin.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes kiest bewust voor de achtervolgende rol: ‘Dan wint Red Bull de titel’