Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes kiest voor agressieve aanpak in strijd met Red Bull

Mercedes kiest voor agressieve aanpak in strijd met Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In zijn preview op de Formule 1 Grand Prix van Turkije geeft Mercedes -teambaas Toto Wolff aan dat Mercedes agressief te werk moet gaan in de resterende zeven races van het seizoen, wil het de aanval van Red Bull op de beide wereldtitels afslaan.

Hoewel Lewis Hamilton het kampioenschap leidt met twee punten voorsprong op Verstappen, lijkt het erop dat Red Bull het momentum mee heeft. Op twee circuits die op papier slecht zouden zijn voor Red Bull, Monza en Sotsji, verloor men een minimaal aantal punten op Mercedes en Lewis Hamilton, dat terwijl men toch echt een gridpenalty incasseerde voor een Honda-motorwissel.

Met die wetenschap geeft Toto Wolff nu aan dat alles binnen Mercedes op vol vermogen draait nu het seizoen naar een grootse apotheose toe werkt: “De laatste minuten van de laatste race in Rusland toonden aan dat alles in de Formule 1 in een oogwenk kan veranderen”, zo staat te lezen in Mercedes’ preview op de Turkse GP.

“Dit seizoen houdt ons allemaal scherp en daar genieten we intens van, maar het maakt ook dat we het seizoen agressief moeten benaderen om zoveel mogelijk punten te behalen. Daar mikken we op in Turkije, maar ook in de races daarna. Ik weet dat Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en het hele team klaar zijn voor het gevecht dat ons wacht en het lijkt erop dat we ook op Istanbul Park een spannend weekend tegemoet mogen zien.”

Net als Max Verstappen geeft ook Wolff aan dat we dit weekend waarschijnlijk een hele andere GP van Turkije gaan zien dan vorig jaar. Toen was de baan net nieuw geasfalteerd en trok regen veel olie uit het asfalt omhoog, wat de omstandigheden zeer lastig maakte.

“Daardoor weten we nog niet zo heel veel over dit circuit. De lay-out is fraai en leent zich goed voor racen, dus ik denk dat we weer een spectaculaire twist in een toch al zo briljant seizoen mogen verwachten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes kiest voor agressieve aanpak in strijd met Red Bull