Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes lovend over snelheid De Vries bij Formule 1-testdebuut

Mercedes lovend over snelheid De Vries bij Formule 1-testdebuut

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andrew Shovlin, een van de technische bazen van het Mercedes Formule 1-team, heeft laten weten onder de indruk te zijn van de rondetijden die Nyck de Vries tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi wist te rijden. Voor de 25-jarige Nederlander was het de eerste keer dat hij met een F1-auto reed.

De Vries mocht dinsdag als beloning voor zijn werk in de Mercedes -simulator afgelopen jaar een dag in de W11 doorbrengen. De coureur uit Sneek ging 110 keer het Yas Marina Circuit rond en reed met een 1.36.595 de tweede tijd van de dag. Alleen tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso klokte een snellere tijd, met de Renault van afgelopen seizoen. Lees ook:

Vandoorne bedankt Mercedes na ‘unieke testkans’ in Abu Dhabi De Vries onder indruk van Mercedes W11: “Van een andere planeet” Alonso topt Young Driver Test, prima tweede tijd voor De Vries

“Voor Nyck was het de eerste dag in een Formule 1-auto en hij heeft indruk op ons gemaakt door maar weinig tijd nodig te hebben om op snelheid te komen en met het tempo dat hij met zowel weinig als veel brandstof in de auto wist te rijden”, zei Shovlin. De Vries had gezelschap van Stoffel Vandoorne , zijn teamgenoot bij het Mercedes Formule E-team en de officiële reserverijder van het Formule 1-team van het Zuid-Duitse merk. “Dit was voorlopig de laatste keer dat we de W11 op de baan zagen. Het was mooi om er nog een laatste keer mee in actie te kunnen komen met onze Formule E-coureurs Nyck en Stoffel. Ze hebben beide een geweldige job gedaan. Zowel Stoffel als Nyck heeft in de simulator een bijdrage aan ons Formule 1-programma geleverd en vandaag was een zeer nuttige kans om ze van het echte werk te laten proeven. En het was een mooie manier voor ons om het seizoen af te sluiten.”

Over de testdag van Vandoorne, die 82 ronden aflegde en met een 1.36.840 voor de derde tijd tekende, zei Shovlin: “Stoffel heeft in de afgelopen paar jaar met enkele van onze vorige wagens gereden, maar het was de eerste keer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes lovend over snelheid De Vries bij Formule 1-testdebuut