Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes maakt Russell duidelijk dat rivaliteit met Hamilton ongewenst is

Mercedes maakt Russell duidelijk dat rivaliteit met Hamilton ongewenst is

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes wil voorkomen dat Lewis Hamilton en George Russell komend seizoen een onderlinge concurrentiestrijd gaan uitvechten. Vanwege de grote veranderingen in de sport is een goede samenwerking in 2022 nog belangrijker.

“Mercedes heeft in het verleden ervaring gehad met een lastige relatie tussen coureurs”, doelde Russell op de felle onderlinge strijd tussen Hamilton en Nico Rosberg in 2016. “Het team heeft me duidelijk gemaakt dat ze dat daar niet meer willen en dat wil ik zelf ook niet.”

Ook Hamilton zei er donderdag vertrouwen in te hebben dat er geen rivaliteit ontstaat met zijn toekomstige teamgenoot. “In het verleden heb ik vaak goed samen kunnen werken met mijn teamgenoot, maar soms werkte het ook niet”, refereerde ook hij aan Rosberg.

“Formule 1 is een vreemde wereld, want het is zowel een individuele sport als een teamsport. Als coureur wil je het team helpen, maar tegelijkertijd ook voor je teamgenoot finishen. Dat is soms lastig laveren”, legde de wereldkampioen uit. Russell en Hamilton krijgen gelijke behandeling

Deze week werd bekend dat Russell in de winter de overstap maakt naar Mercedes, als opvolger van Valtteri Bottas. De 23-jarige Brit komt over van staartteam Williams.

“Door de reglementswijzigingen weten we nog helemaal niet of Mercedes volgend jaar de beste auto heeft”, zei Russell op een persconferentie in Monza, waar komend weekend de Grand Prix van Italië wordt verreden. “Daarom is het belangrijk om als team goed samen te werken.”

Eerder vertelde Russell al dat hij Hamilton als de beste coureur aller tijden beschouwt. “We zullen een gelijke behandeling krijgen, dat is mij beloofd”, zei Russell. “Maar het wordt voor mij natuurlijk zeker niet makkelijk met zo’n goede teamgenoot.” Russell wil in beginperiode vooral leren van Hamilton

“Ik zie het vooral als een voordeel dat ik volgend jaar van Lewis kan leren. Mijn samenwerking met Mercedes zie ik als iets voor de lange termijn. In het begin zal het vooral gaan om leren en ervaring opdoen.”

Hamilton gaf over zowel Russell als Bottas positieve input aan de teamleiding en bemoeide zich verder niet met de keuze, zo vertelde hij. “Het is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van Toto Wolff en de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes maakt Russell duidelijk dat rivaliteit met Hamilton ongewenst is