Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes niet zeker van zaak: "Resultaten uit het verleden bieden geen garantie op succes"

Mercedes niet zeker van zaak: “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie op succes”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De komende twee weken strijkt het Formule 1-circus neer op haar geboortegrond. Op het iconische Silverstone gaat Mercedes op zoek naar haar vierde overwinning van het seizoen. Momenteel lijkt niemand de Silver Arrows te kunnen stoppen, maar het team blijft met beide benen op de grond staan.

Ook het feit dat Mercedes sinds 2013 slechts een keer niet won op het voormalige vliegveld geeft Wolff geen hoop. “De afgelopen jaren hebben we in Groot-Brittannië goede resultaten geboekt, maar we kennen allemaal de beroemde quote van Babe Ruth (een beroemde Amerikaanse honkballer die in de jaren ’20 van de vorige eeuw zijn hoogtijdagen kende, red.): ‘Yesterday’s home runs don’t win today’s games.'”

Vrij vertaald bedoeld Wolff daarmee dat de successen van de vorige jaren geen garantie geven voor de toekomst. “Ondanks dat we hier in het verleden sterke races hebben gekend, maken we niet zomaar opnieuw aanspraak op de overwinning. Integendeel: een succesvolle race is altijd het resultaat van het harde werk van iedereen binnen het team. We zullen op ons best moeten zijn om voor onze concurrentie te blijven.”

Tegelijkertijd realiseert Wolff zich maar al te goed dat zijn team een sterk begin van het seizoen heeft gekend, al moet het wel waken voor betrouwbaarheidsproblemen. “We hebben een goed begin van het seizoen achter de rug, zeker nadat we de betrouwbaarheidsproblemen die we in het eerste weekend ervoeren hebben opgelost. We hebben drie van de drie races gewonnen en een mooi aantal punten veroverd.”

“De eerste drie races hebben echter ook een cruciale factor blootgelegd: het belang van betrouwbaarheid in dit verkorte seizoen. Mercedes is een van de slechts twee teams die alle drie de races met beide bolides is gefinisht. We weten hoe snel een enkele uitvalbeurt er voor kan zorgen dat onze voorsprong is verdwenen. Dat herinnert ons er aan dat we moeten blijven waken, want zelfs de kleinste vergissingen kunnen ons veel punten kosten”, aldus Wolff.

Weet Red Bull haar vorm te hervinden of domineert Mercedes ook dit weekend op Silverstone? En weten Alexander Albon en Ferrari zich te bevrijden van de druk? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes niet zeker van zaak: “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie op succes”