Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes of Red Bull: Welk team heeft de beste auto van 2021?

Mercedes of Red Bull: Welk team heeft de beste auto van 2021?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De beste auto van de Formule 1 -grid hebben verhoogt natuurlijk je kansen op de wereldtitel aanzienlijk. De afgelopen jaren was er vaak één team die domineerde, maar anno 2021 lijken Mercedes en Red Bull nek-aan-nek te gaan in een intens titelgevecht. Het was stuivertje wisselen tussen de teams per circuit. Het verschil tussen de bolides was dan ook klein.

RacingNews365 evalueert wie de overhand had tussen Red Bull en Mercedes in de zestien rondes die we tot nu toe hebben meegemaakt in het wereldkampioenschap van 2021. 1 GP Bahrein Red Bull Lewis Hamilton 2 GP Emilia Romagna Gelijkwaardig Max Verstappen 3 GP Portugal Mercedes Lewis Hamilton 4 GP Spanje Mercedes Lewis Hamilton 5 GP Monaco Red Bull Max Verstappen 6 GP Azerbeidzjan Red Bull Sergio Perez 7 GP Frankrijk Mercedes Max Verstappen 8 GP Stiermarken Red Bull Max Verstappen 9 GP Oostenrijk Red Bull Max Verstappen 10 GP Groot-Brittannië Mercedes Lewis Hamilton 11 GP Hongarije Mercedes Esteban Ocon 12 GP België Onbekend Max Verstappen 13 GP Nederland Gelijkwaardig Max Verstappen 14 GP Italië Mercedes Daniel Ricciardo 15 GP Rusland Mercedes Lewis Hamilton 16 GP Turkije Mercedes Valtteri Bottas De conclusies

Laten we vooropstellen dat het een enorm spannend gevecht is tussen Mercedes en Red Bull, al sinds de start van het seizoen. Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben uiteindelijk het kleine verschil gemaakt in het grootste deel van de races. Wie een grotere kans heeft op de overwinning, zit ‘m in de details. Set-up, weersomstandigheden en een perfect kwalificatierondje én race zijn hier belangrijke factoren bij.

Bahrein is mogelijk het enige evenement waar Red Bull een duidelijk voordeel had op snelheid, maar dit niet om kon zetten in een overwinning. Hamilton was zeer sterk in Sakhir. Hij ging tot de limiet en gebruikte een slimme truc om meermaals wijd te gaan in bocht nummer vier van het circuit. Hier maakte hij dankbaar gebruik van een grijs gebied in de regels omtrent de baanlimieten.

Red Bull zei na de race dat Verstappen een probleem had met zijn differentieel, waardoor hij niet op vol vermogen kon rijden in de hele Grand Prix. Dit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes of Red Bull: Welk team heeft de beste auto van 2021?