Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes ontkent overstap naar Red Bull-concept: 'Dan kunnen we het seizoen afschrijven'

Mercedes ontkent overstap naar Red Bull-concept: ‘Dan kunnen we het seizoen afschrijven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de wintertest spraken verschillende analisten over de ‘low rake’ en ‘high rake’ van de Formule 1-auto’s. Volgens sommigen zou er zelfs sprake zijn van een high rake bij Mercedes , maar dat is volgens Andrew Shovlin niet mogelijk. Met nieuwe reglementen is het altijd afwachten hoe ze uitpakken voor de verschillende teams. Het lijkt erop dat de veranderingen aan de diffuser en de vloer vooral teams met een lage rake zullen treffen, al verschillen de meningen daarover. Feit is dat Mercedes zijn voorsprong op Red Bull Racing heeft verloren.

Red Bull Racing heeft, net als enkele andere teams die voor een high rake kiezen, tijd verloren met de nieuwe reglementen. Terwijl sommige experts dachten dat Mercedes met de achterkant van de auto aan het spelen was, ontkent Shovlin dat het team van plan is om over te stappen op high-rake.

”Wat betreft high of low rake kunnen we niets veranderen. We kunnen zeker niet ineens de achterkant van onze auto 30 millimeter verhogen en daarmee aan de slag gaan. Dat zou betekenen dat we het seizoen op voorhand afschrijven. We zouden te veel tijd verliezen om dat goed te maken”, vertelde Shovlin aan Motorsport.com.

”Voor het eerst in mijn 24 jaar in deze sport hebben we de ophanging moeten homologeren vanwege de COVID-regels. Je kunt haar alleen veranderen als je je tokens voor de ophanging hebt gebruikt. Dus zelfs als we achteraan willen racen met een rijhoogte van 150 millimeter, kunnen we dat niet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes ontkent overstap naar Red Bull-concept: ‘Dan kunnen we het seizoen afschrijven’